TESTAMENT: Ο CHUCK BILLY ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΙΣΚΟ ΤΟΥΣ

Σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Chuck Billy, frontman των βετεράνων thrashers Testament μίλησε για τον νέο δίσκο της μπάντας και για την διαδικασία δημιουργίας του. Αν και δεν αποκάλυψε ακόμα το τίτλο του, ο Billy ερωτώμενος για το αν πρόκειται να βγει μέσα στον ερχόμενο Ιανουάριο είπε: «Λέγαμε για τότε, μιλάμε ακόμα με την εταιρεία μας την Nuclear Blast για την ακριβή ημερομηνία αλλά το σκέφτονται περισσότερο για τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Κατά τα άλλα ο δίσκος είναι έτοιμος. Αυτή την εβδομάδα τελειώσαμε με το mastering και τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε τελειώσει και με το artwork. Οπότε σύντομα η εταιρεία θα έχει όλα όσα χρειάζονται και μετά είναι απλώς θέμα χρόνου».

Σχετικά με την μουσική κατεύθυνση που θα έχει ο δίσκος ο Billy ανέφερε: «Αυτός ο δίσκος έχει σίγουρα κάποια διαφορετικά στοιχεία. Νομίζω ότι ο Eric (Peterson, κιθάρα) πήγε πίσω στις ας τις πούμε Mercyful Fate ρίζες του. Υπάρχει πολύ υλικό σε αυτό το ύφος. Ο Eric έγραψε επίσης και κάποιο black metal υλικό. Υπάρχουν και κάποια blast beats, τα οποία πέρασε στον ήχο, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο για εμάς. Οπότε είναι και πάλι λίγο διαφορετικό. Πιστεύω ότι όλα τα κομμάτια έχουν την δική τους ξεχωριστή ταυτότητα και μπορούν να σταθούν μόνα τους».

Όσο για την δημιουργία του δίσκου ανέφερε ότι η διαδικασία ήταν μια πρόκληση αλλά είχε αποτελέσματα που μπορεί να εκπλήξουν τους οπαδούς της μπάντας. Όπως είπε: «Είναι μια μεγάλη διαδικασία, ειδικά όταν είσαι πλέον σε φάση να γράφεις το κομμάτι νούμερο 120! Προσπαθείς να σκεφτείς κάτι φρέσκο και να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Νομίζω το καλό είναι ότι σε αυτό τον δίσκο ο Eric διάλεξε κάποιες νότες και κάποιες συγχορδίες που δεν είναι τυπικές για τους Testament, οπότε ήταν μεγαλύτερη και η πρόκληση για μένα. Όταν πρωτοάκουσα το υλικό αυτό δεν ενθουσιάστηκα αλλά όσο η διαδικασία προχωρούσε και επικεντρωνόμουν περισσότερο στα κομμάτια, αυτά τα τραγούδια έφτασαν να είναι τα καλύτερα και δυνατότερα του δίσκου και το περίεργο είναι ότι αυτά που ήταν πιο εύκολα και δημιουργήθηκαν πιο γρήγορα δεν είναι πια τα αγαπημένα μου. Οπότε είναι πάντα περίεργη η εμπειρία του να γράφεις έναν νέο δίσκο, όπως άλλωστε έγινε και με τον προηγούμενο».

Ο διάδοχος του Brotherhood Of The Snake του 2016 ηχογραφήθηκε ξανά με τον Juan Urteaga ενώ η μίξη έγινε από τον πασίγνωστο Andy Sneap. Οι Testament θα σαρώσουν την Ευρώπη το 2020 παρέα με τους Exodus και τους Death Angel για την περιοδεία The Bay Strikes Back 2020, ξεκινώντας στις 6/2 από την Κοπεγχάγη και περνώντας από 25 πόλεις πριν καταλήξουν στις 11/3 στο Ανόβερο της Γερμανίας.

 

TestamentTheBayStrikesBack.jpg

Copyright 2024. All Right Reserved.