URIAH HEEP: ΤΟ ΠΡΩΤΟ SINGLE ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟ

Οι Βρετανοί θρύλοι του rock Uriah Heep ανακοίνωσαν ότι κυκλοφορούν στις 14 Σεπτεμβρίου τον νέο, εικοστό πέμπτο τους δίσκο, με τίτλο Living The Dream, μέσω της Frontiers Music Srl. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε το video για το πρώτο single του δίσκου με τίτλο Grazed By Heaven.

Οι στίχοι του κομματιού γράφτηκαν από τον Jeff Scott Soto ενώ η μουσική από τον μπασίστα της μπάντας Dave Rimmer. Μιλώντας για το κομμάτι ο Soto ανέφερε: «Το τραγούδι αυτό έχει να κάνει καθαρά με την σεξουαλική ένταση και επιθυμία, περίπου όπως στο Fifty Shades Of Gray, κάνοντας κάποιον να νιώσει άνετα με το να παίρνει ο άλλος τον έλεγχο και να πιστεύει ότι πρόκειται να νιώσει την απόλυτη ευχαρίστηση. Η φαντασία και ο πόθος είναι το θέμα εδώ. Είναι βασικά άσπρο-μαύρο. Το κομμάτι είναι πολύ sexy οπότε φυσιολογικά ήθελε και ανάλογους στίχους».

Ο Rimmer συμπλήρωσε από την μεριά του: «Tο Grazed γεννήθηκε από την επιθυμία μου να γράψω ένα φλογερό Uriah Heep κομμάτι. Έφτιαξα την μουσική και την ενορχήστρωση αλλά χρειαζόμουν μια πολύ δυνατή μελωδική γραμμή και ανάλογους στίχους για να ταιριάξουν με την μουσική. Είμαι εδώ και πολλά χρόνια οπαδός της φωνής αλλά και των συνθέσεων του Jeff Scott Soto οπότε του ζήτησα να συνεργαστούμε. Αγάπησε το τραγούδι και κατάφερε να βρει μια τέλεια και δυναμική μελωδία αλλά και στίχους… μια πολύ φυσική και αβίαστη συνεργασία ανάμεσα σε μένα και τον Jeff. Μια πραγματική Living The Dream στιγμή για μένα».

Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του δίσκου, η μπάντα θα κάνει διαθέσιμα και μερικά αποκλειστικά πακέτα σχετικά με τους Uriah Heep όπως και υπογεγραμμένα αντίτυπα του δίσκου. Μπορείτε να τα δείτε στο PledgeMusic.

Για την παραγωγή του δίσκου η μπάντα συνεργάστηκε με τον Καναδό Jay Ruston. Ο κιθαρίστας Mick Box είπε για την συνεργασία αυτή: «Ήταν απίστευτο να δουλεύεις με τον Jay! Κατάλαβε πλήρως τι θέλαμε να κάνουμε σε αυτό τον δίσκο και τα κατάφερε απόλυτα. Θέλαμε έναν Uriah Heep δίσκο για τον οποίο τόσο η μπάντα όσο και οι οπαδοί θα ήταν περήφανοι και με τον Jay το καταφέραμε αυτό».

Όσο για το τι να περιμένουν οι φίλοι της μπάντας από τον νέο δίσκο: «Υπάρχουν rock κομμάτια, rock μπαλάντες και μερικά prog κομμάτια που περιλαμβάνουν όλα όσα έχουν να κάνουν με τους Uriah Heep”.

Ο τραγουδιστής Bernie Shaw πρόσθεσε ότι οι οπαδοί θα πρέπει να αναμένουν έναν «Heep δίσκο που θα ροκάρει δυνατά. Όλα τα στοιχεία που έκαναν τους Uriah Heep γνωστούς στο παρελθόν είναι παρόντα στον νέο δίσκο. Πάθος, δύναμη, αρμονία και ουσία. Σήματα κατατεθέντα των Heep από το πρώτο riff».

Η μπάντα ετοιμάζεται ήδη για μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία προς υποστήριξη του δίσκου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις αρχές του 2019. Όπως είπε και ο Mick Box: «Δηλώνουμε περήφανα ότι είμαστε έτοιμοι να περιοδεύσουμε σε πάνω από 61 χώρες και ανυπομονούμε για ένα γεμάτο πρόγραμμα συναυλιών το 2018 και το 2019. Οι περιοδείες είναι στο αίμα μας και αυτό με το οποίο έχουμε πάθος και το 2018 δεν θα είναι εξαίρεση».

Το tracklisting του Living The Dream:

01. Grazed By Heaven

02. Living The Dream

03. Take Away My Soul

04. Knocking At My Door

05. Rocks In The Road

06. Waters Flowin'

07. It's All Been Said

08. Goodbye To Innocence

09. Falling Under Your Spell

10. Dreams Of Yesteryear

11. Take Away My Soul (alternate version) (bonus track; CD/DVD deluxe edition)

 

Bonus DVD track listing:

* "Grazed By Heaven" music video

* "Take Away My Soul" music video

* "Making The Dream" documentary

 

URIAH HEEP:

Mick Box - Lead Guitar/Vocals

Phil Lanzon - Keyboards/Vocals

Bernie Shaw - Lead Vocals

Dave Rimmer - Bass Guitar/Vocals

Russell Gilbrook – Drums, Percussion

uriahheeplivingthedream.jpg

Copyright 2024. All Right Reserved.