Varathron LIVE at Volos Metal City

30+1 χρόνια πέρασαν από εκείνη τη θυελλώδη νύχτα, όπου οι Varathron έριχναν μέσα στον ωκεανό της σκοτεινής τέχνης το δικό τους λιθαράκι υπό τον τίτλο "Procreation of the Unaltered Evil", το οποίο έμελλε να αλλάξει μια για πάντα το Ρου της μουσικής κοσμοθεωρίας.

Από τότε μέχρι σήμερα κυκλοφόρησαν άλλα τέσσερα Demo's, πέντε Split's, δύο EP's, ένα Single, τέσσερα Compilation's, έξι Full-length albums και ένα Boxed set, δημιουργώντας την δισκογραφία και μέσα από αυτήν την ιστορία ενός από τα επιδραστικότερα συγκροτήματα του πλανήτη.

Για τους Varathron και την επιρροή που άσκησαν και συνεχίζουν να ασκούν, στην παγκόσμια μουσική ιστορία, όχι, δεν χρειάζονται συστάσεις. Δεν υπάρχει εξάλλου σχετικό μουσικό αφιέρωμα στο οποίο να μην αναφέρονται με τεράστια γράμματα, δίπλα σε μεγαθήρια του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος.

Το τελευταίο τους μάλιστα album "Patriarchs of Evil" τους βρίσκει στην πιο ενεργή συναυλιακά φάση της ιστορίας τους, αφού τους έβγαλε στον δρόμο και τους ανέβασε στα stages της Ασίας, της αμερικανικής Ηπείρου και της Ευρώπης, ενώ ήδη έχουν ανακοινωθεί οι ζωντανές τους εμφανίσεις στα Dark Easter Metal Meeting και Imperium 2020.

Αυτή, η νέα συναυλιακή πορεία του συγκροτήματος δεν θα μπορούσε να μην κάνει τη στάση της και στην πόλη του Βόλου, όπου οι Varathron θα εμφανιστούν για πρώτη φορά ζωντανά.

Η ημερομηνία έκλεισε και είναι η 4η Απριλίου, ημέρα Σάββατο, όπου σε διοργάνωση του "Golden R. Festival Team" της ραδιοφωνικής εκπομπής Golden Rules, οι Varathron θα ανέβουν στο πατάρι του Lab Art, για μια ζωντανή εμφάνιση που θα γράψει Ιστορία!

Exclusive Happenings: DAYAL PATTERSON & YOTH IRIA

Μπορεί να φαντάζει πραγματικά απίστευτο για το Βόλο και όμως... Ο συγγραφέας του "NON SERVIAM" Dayal Patterson και οι Jim Mutilator (Yoth Iria, ex. Rotting Christ/Varathron) και The Magus (Yoth Iria, Necromantia, ex. Rotting Christ) στις 4 Απριλίου θα βρίσκονται στο Βόλο! Στο πλαίσιο μάλιστα της φεστιβαλικών διαστάσεων συναυλίας των Varathron, Lucifer's Child, Dark Nightmare, Stormbringer, Dunkel και Raivo, σε δύο Exlusive Happenings θα υπογράψουν βιβλία και θα γίνει LISTENING του πρώτου EP των Yoth Iria "Under His Sway" με FULL MERCHANDISE.

Special Guests: LUCIFER'S CHILD

Δημιουργημένοι στην Αθήνα το 2013 από τον George Emmanuel (κιθάρες πρώην μέλος των Rotting Christ και Chaostar) και τον Stathis Ridis (μπάσο, πρώην μέλος των Nightfall), οι Lucifer’s Child έχουν πετύχει μια εντυπωσιακή είσοδο στα τεκταινόμενα του παγκόσμιου extreme metal στερεώματος, καταφέρνοντας με έναν ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο να γεφυρώσουν το ατμοσφαιρικό black metal με την ανάγκη τους για προσωπική πνευματική έκφραση μέσω του στίχου.

Με το ταλέντο των δημιουργών του να είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο, το σχήμα δεν άργησε να καταλήξει στην ολοκληρωμένη του φόρμα, με την προσθήκη του Marios Dupont (φωνή, πρώην μέλος των Karma Violens) και του Nick Vell (τύμπανα, Chaostar) και να κυκλοφορήσει ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο, το “The Wiccan” του 2015, που θα δεχτεί εξαιρετικές κριτικές παγκοσμίως και τελικά θα παρουσιαστεί σε σημαντικά festivals του εξωτερικού όπως τα Inferno Festval, Blastfest και Incineration Festival.

Το 2018 βρίσκει τους Lucifer’s Child σε εξαιρετική φόρμα να εξαπολύουν τον δεύτερο πλήρη δίσκο τους, το συγκλονιστικό “The Order” και να συνεχίζουν το σερί που τους θέλει να κερδίζουν διαρκώς έδαφος σε επίπεδο παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας και να συμμετέχουν σε prestigious festivals ανά την υφήλιο, με τον μουσικό Τύπο να μην σταματάει να παραληρεί, το album να μπαίνει σε λίστες και το κοινό να μιλάει για το επόμενο μεγάλο όνομα του ακραίου ήχου.

2020 και μετά τις ζωντανές τους εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κι ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί η συμμετοχή τους στο Zerfall European Tour 2020, καθώς και σε μεγάλα καλοκαιρινά festivals της Ευρώπης κάθε μέρα που περνά, οι Lucifer's Child ξανασυναντούν στην σκηνή του Lab Art του Βόλου τους θρυλικούς Varathron, σε ένα show με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τους ίδιους, αφού δύο από τα μέλη τους κατάγονται από την Μαγνησία.

Special Guests: Dark Nightmare

Οι Dark Nightmare μετά από 21 ολόκληρα χρόνια πορείας στο heavy metal για πρώτη φορά στο Βόλο ζωντανά. Οι Dark Nightmare, από τα Γρεβενά, αποτελούν ένα από τα πλέον συνεπή συγκροτήματα της εγχώριας heavy metal μουσικής σκηνής, αφού από την ίδρυση τους το 1999 και μετά, διαγράφουν τη δική τους πορεία στα εγχώρια heavy metal δρώμενα, αριθμώντας 3 full length albums και 9 συνολικά κυκλοφορίες, από τις οποίες πιο πρόσφατη αποτελεί το "Tortured Souls" album του 2016, που κυκλοφόρησε μέσω της EAT METAL RECORDS και χαρακτηρίστηκε για το σκοτεινό και μελαγχολικό του ύφος, σε συνδυασμό με τον παραδοσιακό λυρισμό και τις μελωδίες στις συνθέσεις τους. Στις 4 του Απρίλη, για πρώτη φορά στην πορεία αυτών των δύο δεκαετιών, θα παίξουν για πρώτη φορά στο Βόλο ζωντανά, στο πλευρό των θρυλικών Varathron.

Support: Stormbringer

Οι Stormbringer δημιουργήθηκαν το 2006 στο Βόλο. Το 2009 κυκλοφόρησαν από την EAT METAL Records το ντεμπούτο album τους με τίτλο "Among the flames of war" που κινείται σε 80’s heavy metal ύφος.

Στη συνέχεια, αλλάζοντας μουσική κατεύθυνση σε heavy/power/progressive metal, κυκλοφόρησαν το 2013 το EP "Further Beyond".

Κρατώντας ψηλά τη σημαία του μουσικού ιδιώματος σε δύσκολες για την τοπική μουσική σκηνή εποχές, μοιράστηκαν τη σκηνή με μπάντες όπως οι Ross the Boss, Titan Force, Sκyclad, Artillery, Wotan, Nightrage κ.α.

Αυτή τη στιγμή δουλεύουν πάνω σε καινούργιο υλικό για το επερχόμενο album, καθώς ετοιμάζουν την επέλασή τους στο πατάρι του Lab Art στο πλευρό των θρυλικών Varathron.

Support: Dunkel

Μετά από 17 ολόκληρα χρόνια απουσίας, οι Βολιώτες black metallers Dunkel επιστρέφουν με την αυθεντική τους σύνθεση σε ένα reunion show στην σκηνή του Lab Art στο πλευρό των θρυλικών Varathron.

Το 2001 μια παρέα μουσικών και οπαδών του σκληρού ήχου, αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα σχήμα με τρανταχτές επιρροές από τη νορβηγική μουσική σκηνή. Την ίδια χρονιά, ηχογραφούν το πρώτο τους demo με τίτλο "Incinerator". Πρόκειται για μια μονοφωνική ηχογράφηση 4 κομματιών, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο.

Λίγους μήνες αργότερα αποφασίζουν να συνεργαστούν με το "Studio A440" στο Βόλο και να ηχογραφήσουν το δεύτερο κατά σειρά demo τους με τίτλο "Mikrokosmos", το οποίο κυκλοφορούν σε μορφή CD-R.

Η συμμετοχής τους στο μεγαλύτερο φεστιβάλ σκληρού ήχου στο Βόλο "Golden R Festival" τότε, είναι και η αφετηρία για μια σειρά εμφανίσεων στην Ελλάδα, παρέα με τους Λαρισαίους "Black Winter".

2003, η χρονιά που ηχογραφήθηκε το τρίτο τους και ακυκλοφόρητο Demo με τίτλο "Victory or Death".

17 χρόνια μετά, οι Dunkel, με την αυθεντική τους σύνθεση, επιστρέφουν πιο δυναμικοί από ποτέ με σκοπό να ηχογραφήσουν το πρώτο τους Full-length album.

Μέλη:
Άγγελος: Κιθάρα-Φωνή
Σπύρος: Μπάσο- Φωνή
Στάθης: Τύμπανα

Support: RAIVO

Οι RAIVO είναι ένα νεοσύστατο μουσικό σχήμα από το Βόλο. Ξεκίνησε την πορεία του, με ερασιτεχνικό χαρακτήρα, τον Οκτωμβριο του 2018 με τρία ιδρυτικά μέλη, τον Walttery Γιακουματο στα φωνητικά και την ρυθμική κιθάρα, τον Πάνο Ντινιάκο στη σόλο κιθάρα και τον Γιώργη Γαλανάκη στο μπάσο.

Μετά από την εξέλιξη ενός ιδιαίτερου μουσικού στυλ, οδηγήθηκαν στην επιθυμία να μοιραστούν την μουσική τους με το black metal κοινό, με την ενσωμάτωση του Αδάμ Νάτση στα τύμπανα και την ολοκλήρωση του σχήματος τον Οκτώβριο του 2019.

Το μουσικό τους στυλ αποδίδει φόρο τιμής στον κλασικό black metal ήχο, μέσω των ωμών φωνητικών τους, διατηρώντας μια πιο μελωδική μουσική προσέγγιση. Οι στίχοι τους είναι εξ' ολοκλήρου φινλανδικοί χάριν της καταγωγής του τραγουδιστή τους, δίνοντας έτσι ένα ιδιαίτερο άκουσμα για τα δεδομένα της ελληνικής σκηνής.

Η μοίρα μάλιστα τους επιφύλασσε να κάνουν το debut τους στο πλευρό ενός από τα συγκροτήματα που δημιούργησαν αυτόν τον ήχο, τους θρυλικούς Varathron στην πρώτη και ιστορικής σημασίας ζωντανή τους εμφάνιση στο Βόλο στις 4 Απριλίου.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
LAB ART, ΒΟΛΟΣ, ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΣΑΛΑΠΑΤΑ

Varathron
Exlusive Happenings: Dayal Patterson & Yoth Iria
Lucifer's Child
Dark Nightmare
Stormbringer
Dunkel
Raivo

Προπώληση: 10 ευρώ
Γενική είσοδος/ταμείο: 12 ευρώ

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν τα support συγκροτήματα, καθώς και τα σημεία προπώλησης των εισιτηρίων.

Screen Shot 2020-03-02 at 3.34.33 PM_0.png

Copyright 2024. All Right Reserved.