Voivod - Synchro Anarchy

ΔΕΚΑΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Οι Voivod, θα μπορούσα να τους αναγγείλω ως την πρόοδο στο metalικό τραγούδι, εδώ με το δέκατο πέμπτο στούντιο άλμπουμ "Synthro Anarchy" διεύρυναν αυτό το προσωπικό σύμπαν που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία σαράντα σχεδόν χρόνια και το καταστούν αιώνιο και ατέρμονο. Μπρος σε αυτό το ατέρμονο αλλά και μοναδικό σύμπαν το "Synchro Anarchy" αποτελεί πια ένα αναπόσπαστο κομμάτι του, αν και αχαρτογράφητο ακόμα. Ακόμα και για μένα που σε όλο αυτό τον καιρό που έχει μεσολαβήσει από την κυκλοφορία του, δεν μπορώ να καρφώσω την προσωπική μου σημαία πάνω του, καθώς είναι σαν να το έχω μόλις ανακαλύψει, χωρίς να μπορέσω να αναλύσω, ακόμα, τα στοιχεία που το απαρτίζουν και το καθιστούν μουσικά πάμπλουτο.

Το μουσικό τους σύμπαν είναι σαν να ήρθε από το μέλλον. Το "Paranormalium" το πιστοποιεί μουσικά αυτό. Δημιουργούν το σύμπαν που θέλουν ή το σύμπαν που βλέπουν με τρόμο να είναι εδώ, "Synchro Anarchy". Το αξιακό τους σύστημα είναι διαχρονικό και περνά από τις φλέβες τους στις νότες, φυσικά στα λόγια, αλλά κυρίως στο πώς καμώνουν τα κομμάτια τους και πώς μας τα παρουσιάσουν. Τα "Planet Eaters", για να δούμε ποιοι είμαστε μες σε αυτόν τον πλανήτη και "Mind Clock", γιατί πρέπει κάποια στιγμή να γνωρίσουμε και να προγραμματίζουμε τον εσώτερο εαυτό μας, κάνει περήφανους κάτι πατριωτάκια τους που μας σημάδεψαν με τέτοια κομμάτια. Rush λέγονται. Η μουσική των Voivod, σε πρώτη ανάγνωση – ακρόαση, δεν έχει την χαλαρή αμεσότητα άλλων μουσικών σχημάτων και ήχων, αλλά τελικά την κατέχει ή αν θέτε την κατακτά και με το παραπάνω, με το σπαθί της. Θέλει απλά ανοικτά αυτιά και ψυχή και νάτην, είναι ανεξίτηλα γραμμένη, στο μέσα σου. Αυτό είναι άμεσα αντιληπτό στο πιο άμεσο κομμάτι τους εδώ, "Sleeves Off", στα πιο prog και groove "Holographic Thinking" και "The World Today". Η φωνή άμεση του Snake, αλλά και απόμακρη. Με βαθύ συναίσθημα, αλλά και μια ειρωνική αποστασιοποίηση. Τύμπανα, Away και μπάσο Rocky σε μια κατάσταση θορύβου, τεχνικής και κιθάρες, Chewy, σε μια δημιουργική και παικτική έκρηξη progressive και aggressive ιδεών. Έτσι απλά "Quest For Nothing" και απλά νομοτελειακά το "Memory Failure" κλείνουν το "Synthro Anarchy". Κάργα τεχνικό, προοδευτικό σε σημεία, με τα groove του σε άλλα και με το heavy ήχο του, το "Synthro Anarchy" επιβραβεύει τους καλούς, τακτικούς ακροατές του και ουχί τους αδηφάγους μουσικούς καταναλωτές.

Το "Synthro Anarchy" κυκλοφορεί μέσω της Century Media Records σε διάφορες εκδόσεις. Cd, διπλό cd με live και 12’’ vinyl. Αποκτήστε το! Ακούστε το! Απολαύστε το!

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.