Queensryche - Digital Noise Alliance

ΠΟΛΥ METALΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ METAL ΚΡΌΤΟ

Οι Queensrÿche μετά από τρία χρόνια από το εξαιρετικό και πλήρως αποδεκτό από τους οπαδούς, ‘’The Verdict’’, κυκλοφορούν το δέκατο πέμπτο τους δίσκο με τον τίτλο ‘’Digital Noise Alliance’’. Δέκατο έκτο αν μετρήσουμε και το περιττό ‘’Take Cover’’ του 2007. Είναι επίσης το τέταρτο τους άλμπουμ με το μικρόφωνο να το κρατάει ο περίφημος Todd La Torre. Το ‘’Digital Noise Alliance’’ κυκλοφορεί μέσω της Century Media Records σε διάφορες όμορφες εκδόσεις cd και βiνυλίων και σε ένα λαχταριστό box set.

Για τέταρτο συνεχόμενο δίσκο οι Queensrÿche δίνουν τον ακόμα καλύτερο εαυτό τους που στέκει αγέρωχος δίπλα στο βαρύ σαν ιστορία παρελθόν τους, έχει αφήσει πίσω την άσχημη τους εποχή και κοιτάει ανανεωμένος το δημιουργικό παρόν και μέλλον. Έτσι μπορούμε να δούμε το ‘’Digital Noise Alliance’’. Και έτσι μας παρουσιάζεται, με το κλασικό εξώφυλλο, με κλασικά αλλά και νέα μουσικά μοτίβα, αλλά και με ένδεκα καλοφτιαγμένα και όμορφα παρουσιασμένα κομμάτια. Έχουμε κλασικά Queensrÿche κομμάτια, σαν το ‘’In Extremis’’, που θα μπορούσαμε να το φανταστούμε στο ‘’Rage for Order’’ ή τα "Chapters" και ‘’Lost in Sorrow’’ που θα μπορούσαν να βρίσκονται στο ‘’Empire’’. Υπάρχει και το πιο progressive ‘’Sicdeth’’ , το "Behind the Walls" που βάζει το συναίσθημα πολύ μπροστά, με την παθιασμένη ερμηνεία του La Torre που εδώ κρατά μόνο το μικρόφωνο. Εννοείται πως ο γίγαντας μπασίστας Eddie Jackson δείχνει και εδώ δημιουργικά και παικτικά την ηγετική του προσωπικότητα. Και συνεργάζεται αρμονικά με τον νέο τυμπανιστή Casey Grillo. Ο άλλος παλιός Michael Wilton ανταλλάζει κιθαριστικά καβαλέτα με τον έτερο Mike Stone που επέστρεψε, ζωγραφίζοντας τις μελωδίες εμπνευσμένα και αποδοτικά. Αυτοί είναι τωρινή ομάδα των Queensrÿche, που ξέρει και μπορεί να πατάει στην χρονική γέφυρα του χθες με το σήμερα. Εναρμονισμένα πάντως με την τωρινή τους εποχή έρχονται τα ‘’Nocturnal Light’’, ‘’Out Of Black’’, ‘’Forest’’ και ‘’Realms’’ με τον La Torre να βάζει και εδώ την σφραγίδα του. Με το hard rock ομορφούλι ‘’Hold On’’ και το σκοτεινό progressive ‘’Tormentum’’ επανέρχεται το ζωηρό ενδιαφέρον στην ακρόαση, με το ‘’Digital Noise Alliance’’ να κλείνει με μια ενδιαφέρουσα, αν και περίεργη σαν επιλογή με το "Rebel Yell" του Billy Idol.

Το ‘’Digital Noise Alliance’’ δεν είναι για ευρεία κατανάλωση. Μπορεί να το ακούσει κανείς με χαλαρό τρόπο, αλλά αν μπορεί να του δώσει περισσότερη προσοχή και χρόνο τότε μπορεί να κερδίσει πολλά ωραία πράμματα από αυτό. Έχει τόνους heavy metal ουσίας και αξιοπρόσετα progressive σημεία. Απλά δεν έχει το κομμάτι που θα κάνει κρότο. Σε κάθε ακρόαση το ‘’Digital Noise Alliance’’ μου ακούγεται ολοένα και καλύτερο. Απολαύστε το άφοβα!!!

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.