Mekong Delta - Tales of a Future Past

Mekong Delta - A Colony Of Liar Men

2021: A SPACE ODYSSEY: A PROG/METAL SPACE JOURNEY

Είσαι οι Mekong Delta. ‘Έχεις δισκάρες όπως οι ‘’The Music of Erich Zann’’ του 1988, ή το ‘’The Principle Of Doupt’’ του 1989 εώς και το ‘’Lurking Fear’’ του 2010 και το ‘’In A Mirror Darkly’’ του 2014. Δειγματοληπτικά αυτές οι τέσσερις δισκάρες. Εννοείται ότι όλοι τους οι δίσκοι είναι σε υψηλό επίπεδο. Έχεις όλο αυτό το παρελθόν, να έχει γραφτεί ανεξίτηλα στον λογαριασμό σου. Και είσαι στο Σωτήριον έτος 2020 και έχεις την πάντα εθιστική πρόκληση να δώσεις άλλο ένα δείγμα της μουσικής σου ευφυίας. Και να, βάζεις κάτω τις νότες και τις λέξεις, όπως ξέρεις μόνο εσύ να πλέκεις, βάζεις και τον David Demaret να σου φτιάξει ένα εξώφυλλο φερμένο από το μέλλον και κατασκευασμένο να σε πάει εκεί ως εξέλιξη της ζωής, της τέχνης, της μουσικής σου. Γιατί για αυτό το μέλλον της εξέλιξης και της ανόδου ή καθόδου του ανθρώπινου γένους είναι καμωμένα τα κομμάτια του δίσκου σου ‘’Tales Of A Future Past’’ Το οποίο κυκλοφορεί μέσω της Butler Records.

Και τα δέκα κομμάτια του ‘’Tales Of A Future Past’’ έχουν αυτό το μπλέξιμο του μιλούν για ένα αβέβαιο μέλλον βουτηγμένο σε ομορφιές και ασχήμιες του παρελθόντος. Μουσικά μιλώντας πάντα. Τι να πεις πιο απλά. Ότι έχουν άρτια και πανέμορφα riffs και solos? Ότι όλα εδώ λειτουργούν έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι άρτιο? Ισχύουν όλα αυτά. Έτσι φουτουριστικά μπαίνει το intro ‘’Landscape 1 – Into The Void’’ και μετά ο prog οργασμός ‘’Mental Entropy’’. Η αυθεντικότητα της μουσικής δημιουργίας τους που δεν έμοιαζε με τίποτα, αλλά διάφοροι θέλησαν να μοιάσουν, είναι εδώ σε κομμάτια σαν τα ‘’A Colony Of Liar Man’’ με το πανέμορφο ήρεμο μπάσιμο και το απλό μήνυμα disobay, το ορχηστρικό Landscape 2 – Waste Land’’. Το κάθε ορχηστρικό Landscape… εδώ σηματοδοτεί το κλείσιμο ή το άνοιγμα μιας νέα ενότητα του δίσκου. Φαίνεται πιο εύκολα αυτό στις τέσσερις πλευρές του διπλού βυνυλίου. Και έτσι ακολουθούν τα ‘’Mindeater’’, ‘’The Hollow Man’’ που φέρνουν και το τεχνικό thrash των Γερμανών, μαζί με τις πιο προοδευτικές τους ιδέες. Και να το ‘’Landscape 3 – Inharent’’ να σηματοδοτεί μια συμφωνική αλλαγή και να δίνει την σκυτάλη στα όσο ήρεμα, τόσο δυναμικά ‘’When all Hope is Gone’’ και ‘’A Farewell to Eternity’’, εώς το ‘’Landscape 4 – Pleasant Ground’’ με την συμφωνική του υφή κλείσει το ‘’Tales Of A Future Past’’.

Πάμε στο άγνωστο του μέλλοντος, κρατώντας τις αρχές του παρελθόντος, με το σκάφος των Γερμανών Mekong Delta σε μια Space Odyssey, που εδώ τιτλοφορείται ‘’Tales Of A Future Past’’ που θα μας φέρει σε νέους μουσικούς κόσμους.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.