BASTIAN - The Hermit’s Cave

BASTIAN – The Hermit’s Cave

Μερικές φορές η ρήση  ουδέν κακόν αμιγές καλού φαίνεται να επαληθεύεται στην ζωή και νομίζω ότι ταιριάζει στην περίπτωση του συγκροτήματος BASTIAN. Συγκεκριμένα, ο ιθύνων νους, συνθέτης και κιθαρίστας του συγκροτήματος Sebastiano Conti μην έχοντας τίποτα άλλο να κάνει κατά την περίοδο του εγκληματικού και καταστροφικού λοκνταουν κλείστηκε στο προσωπικό του στούντιο και ξεκίνησε να συνθέτει τραγούδια (ίσως και για το λόγο αυτό να έδωσε το συγκεκριμένο τίτλο στον δίσκο, ήτοι η σπηλιά του ερημίτη). Αποτέλεσμα της προσπάθειάς του αυτής είναι ο παρόν διπλός δίσκος που στο σύνολό του αποτελείται από 20 συνθέσεις.

Έχοντας παρουσιάσει και τις προηγούμενες δουλειές του συγκροτήματος δεν μπορώ να πω ότι εξεπλάγην από το μουσικό του ύφος. Κι αυτό είναι καλό για μένα διότι από τους BASTIAN περιμένω να ακούσω μουσική βαθιά επηρεασμένη από τον heavy metal και hard rock ήχο της δεκαετίας του 70 κυρίως. Και πράγματι στο παρόν δίσκο το συγκρότημα αποτίει φόρο τιμής σε συγκροτήματα όπως οι BLACK SABBATH (κάποιες από τις συνθέσεις του πρώτου CD κινούνται σε mid tempo σχεδόν doom ταχύτητες), DIO, DEEP PURPLE, RAINBOW, URIAH HEEP κ.λπ. Φυσικά όλα αυτά δοσμένα μέσα από το προσωπικό ύφος των BASTIAN. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι στο πρώτο CD θα βρείτε τις πιο heavy συνθέσεις του συγκροτήματος ενώ στο δεύτερο τα τραγούδια κινούνται πιο πολύ στο ύφος του 70’s rock και hard rock ήχου, αν και σε κάποιες στιγμές μου έφεραν στο νου και τους GUNS N' ROSES.

Παρά τη μεγάλη του διάρκεια, κοντά στις 2 ώρες, και τις 20 συνθέσεις που περιέχει η κυκλοφορία αυτή δεν κουράζει και δεν κάνει κοιλιά σε κανένα σημείο. Τουναντίον διαθέτει ποικιλία, δυναμικές συνθέσεις κι όμορφες μελωδίες. Επίσης είναι εξαιρετική η ερμηνεία και των 2 τραγουδιστών που συμμετέχουν εδώ.

Κλείνοντας, λοιπόν, την παρουσίαση μου θα τονίσω ότι οι BASTIAN κατάφεραν να δημιουργήσουν μέσα σε μια δύσκολη περίοδο έναν πολύ όμορφο δίσκο που από τη μια ακούγεται νοσταλγικός κι από την άλλη φρέσκος και δυναμικός. Μια κυκλοφορία που σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς οπαδούς της hard rock και heavy metal μουσικής.

Copyright 2024. All Right Reserved.