Running Wild - Blood on Blood

Running Wild-Blood on Blood

Δεν είμαι από αυτούς που ενθουσιάζομαι εύκολα. Ειδικά στις μεγαλύτερες και γνωστές μπάντες. Η επανασύνδεση μιας αγαπημένης μπάντας όπως οι Running Wild  την τελευταία δεκαετία δεν πέρασε στο ντούκου, έχω ακούσει προσεκτικά και επαναλλειμένα όλα τα τελευταία άλμπουμς τους. ΚΑΝΕΝΑ δεν κατάφερε να με πείσει όπως τα παλιά. Αυτό ίσχυε μέχρι σήμερα. Το καινούριο τους άλμπουμ, ‘’ Blood on Blood’’ είναι ότι καλύτερο έχουν βγάλει από την εποχή του ‘’Black Hand Inn’’ και μετά. Και  το ‘’Black Hand Inn’’ είναι στα αγαπημένα 3-4 τους. Τον αρχηγό Rock 'n' Rolf συνοδεύει εδώ και χρόνια ο κιθαρίστας Peter Jordan ενώ καινούριο ρυθμικό ντουέτο προστέθηκε στη μπάντα φέρνοντας μια νέα πνοή στα χρόνια της πανδημίας. Ο δίσκος κυκλοφορεί αύριο από την Steamhammer σε digipak cd (με αφίσα) ή διπλό βινύλιο και καλεί όλους εσάς τους πειρατές να τους εμπιστευθείτε. Πιστέψτε το, αυτή τη φορά αξίξει και με το παραπάνω.

Είμαι πολύ χαρούμενος. Τα πάντα θυμίζουν το πειρατικό του Rock 'n' Rolf, αυτό που σάλπαρε πριν πολλά χρόνια. Τα πάντα έγραψα; Λάθος. Στιχουργικά πλέον ασχολούνται με πολλά θέματα και ελάχιστα με την πειρατία. Δεν μας χαλάει καθόλου μιας καιη μουσική είναι που μετράει. Και με το που ξεκινήσει το ομώνυμο τραγούδι, μεταφέρεσαι σε ένα ερημικό νησί. Χαρακτηριστικότατο riffing, πιωμένοι ρυθμοί, η αγέραστη φωνή του Rolf και τα πάντα μπάινουν στην (σωστή) θέση τους.  Σόλο,κουπλέ, γέφυρες, τα πάντα απλά και λιτά αλλά με τόσο προσωπικότητα. Δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσεις το τραγούδι και να μην καταλάβεις ότι μιλάμε για Running Wild εκτός και αν δεν έχεις ξανακούσει τίποτα από τη συγκεκριμένη μπάντα. Φωτιά το ομώνυμο  τραγούδι με το εκπληκτικό σολάρισμα να πετάγεται σαν ηλεκροφόρο χέλι και να ξυπνά αναμνήσεις. Συνέχεια με το ‘’ Wings of Fire’’, μεσαίες ταχύτητες, πιασάρικες μελωδίες και κιθαριστικά κύματα από γνώριμες θάλασσες. Πλέον έχει δημιουργηθεί τρομερή χημεία ανάμεσα στους δυο κιθαρίστες και τα ξίφη τους διασταυρώνονται συχνά, ατρόμητα και θαραλλέα. Στιχουργικα, αυτό όπως και το επόμενο τραγούδι ‘’ Say Your Prayers’’ αναφέρονται σε προφητείες του Ιωάννη της Ιερουσαλήμ, Γάλλου ιππότη σε αντίθεση με το ‘’ Diamonds & Pearls’’ που και μόνο από τον τίτλο καταλαβαίνετε την θεματολογία του. Τραγούδι βγαλμένο από τα 90ς, με αυτό το ξεχωριστό ήχο στο riffing, πολλαπλές στρώσεις φωνητικών αλλά και τις ψιλομονότονες τυμπανοκρουσίες που δεν αλλάζουν μοτίβο σχεδόν καθόλου στη διάρκεια του τραγουδιού. Το πιο βαρετό τραγούδι του δίσκου ακούσει στο όνομα ‘’ Wild & Free’’ , πιο rock ‘n’ roll διάθεση αλλά χωρίς να συγκινεί στο ελάχιστο. Αντίθετα, το ‘’ Crossing the Blades’’ μυρίζει ιδρώτα από καυγά σε ξιφομαχία της  ‘’Μαυρόχερης’’  ταβέρνας (αν και θεματολογικά  ασχολείται περί των ΤΡΙΩΝ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ). Εξαιρετικό, με ακόμα μια φορά να σαγηνεύουν οι κιθάρες. Τόσο καλοδουλεμένες και εμπνευσμένες έχω να ακούσει από τους Γερμανούς μια 25ετία.

 Η ήρεμη στιγμή του δίσκου είναι το ‘’ One Night, One Day’’. Μην φανταστείτε καμιά μπαλάντα, απλά χαμηλες ταχύτητες, πιο πράα, χωρίς πολύ γρέζι φωνητικά αλλά οι συγχορδίες να βγάζουν καπνό και σπίθες σαν κανόνια πριν εκπυρσοκροτήσουν. ‘’Shellshock’’ και δέος. Αρχικό, βασικό ηχητικό θέμα εποχής ‘’Black Hand Inn’’ ενώ στη συνέχεια ανεξαρτοποιείται κρατώντας πάντοτε τους δεσμούς. Δεν θα μου φαινόταν περίεργο αυτή η σύνθεση να έχει δημιουργήθεί στα μέσα των 90ς. Καθηλωτικές κιθαριστικές μελωδίες-σύμβολο των  Running Wild,  επιτέλους τυμπανοκρουσίες με φαντασίες και επιτακτικό και επιβλητικό παίξιμο, σηκώνεις λευκή σημαιούλα από τα πρώτα δευτερλόλεπτα και βρίσκεσαι στο έλεος του. Το δεύτερο καλύτερο τραγούδι του δίσκου. Ναι, το δεύτερο διότι το ΠΡΩΤΟ ανήκει δικαιωματικο στο κύκνειο δεκάλεπτο ‘’ The Iron Times (1618-1648)’’.  Κάτι σαν το ‘’Genesis’’ του Black Hand Inn… ίδια δομή. Όμως τόσο γαμημένα εμπνευσμένο που δύσκολα θα ξεκολλήσετε από το να το ακούτε συχνά και επαναλαμβανόμενα. Κολλητικό ρεφραιν,έγχορδη μαγεία, ενσάρκωση αφήγησης,  πολλά στρώματα μουσικής ποικιλίας, αλλαγές σε ταχύτητες, φορά, ένταση. Δράση και αντίδραση, αντίθετα και αντίστροφα. Μόνο άν το ακούσετε θα καταλάβετε τι εννοώ. Και ΜΟΝΟ αυτό το τραγούδι να περιείχε ο δίσκος, θα πήγαινα και θα το αγόραζα. ΤΕΛΟΣ!!!

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.