ΟΙ REFLECTION ΣΤΟ UNDER THE QUARRY FESTIVAL III

Στις 25 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου, το Under The Quarry Festival ανοίγει για τρίτη φορά τις πύλες του στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι για να υποδεχτεί 6 εξαιρετικές ελληνικές μπάντες, τους headliners Poem, τους The Silent Wedding, τους Power Crue, τους Reflection, τους System Decay και τους Mask Of Prospero.

1147_photo.jpg

Μια από τις «παλιές καραβάνες» που θα εμφανιστεί στο φεστιβάλ είναι οι Reflection, οι οποίοι ξεκίνησαν την διαδρομή τους το 1992 από τους αδερφούς Στάθη (κιθάρα) και Γιώργο (τύμπανα) Παυλάντη. Παίζοντας καθαρόαιμο επικό metal κυκλοφόρησαν μέχρι το 1995 2 demo και 1 single, το ιστορικό The Sire Of The Storm στο οποίο κάνει ντεμπούτο πίσω από το μικρόφωνο ο Χρήστος Κάππας, ωστόσο χρειάστηκε να φτάσουμε στο 1999 για να καταφέρει η μπάντα να ηχογραφήσει το πρώτο της full length, το εξαιρετικό The Fire Still Burns, αποτελούμενο κυρίως από επανηχογραφήσεις των κομματιών τους από τα demo και το single που προηγήθηκαν, ένας δίσκος ο οποίος άνετα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εγχειρίδιο επικού metal, με κομμάτια που εξακολουθούν μέχρι σήμερα να αποτελούν fan favorites σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση.

59680_10151290489704839_1482661102_n.jpg

Ακολουθεί την επόμενη χρονιά το split CD Realms Of The Night, μαζί με τους Inner Wish και στην συνέχεια η μπάντα ξεκινά να ετοιμάζει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο, ένα concept δίσκο πάνω στην Οδύσσεια του Ομήρου, ένα έργο που βλέπει το φως το 2003 με τίτλο απλά Οδύσσεια, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις και βάζοντας τους Reflection για τα καλά στον χάρτη του σύγχρονου επικού ήχου. Ωστόσο ένα χρόνο μετά ο Χρήστος Κάππας αποχωρεί από την μπάντα (αν και ποτέ δεν έπαψε να αποτελεί μέλος της οικογένειας των Reflection) η οποία μπαίνει για ένα διάστημα στον πάγο, μέχρι το 2006 που θα αναλάβει τα φωνητικά ο Leo Stivala των Μαλτέζων doomsters Forsaken. Με τον Stivala στο μικρόφωνο η μπάντα θα κυκλοφορήσει το 2008 το When Shadows Fall, ίσως τον πιο σκοτεινό της δίσκο, ο οποίος βρίσκει την μπάντα να απομακρύνεται ελαφρώς από τον καθαρό epic ήχο προς χάριν ενός πιο doom ύφους. Μετά από κάποιες περιορισμένες ζωντανές εμφανίσεις, η μπάντα μπαίνει σιγά σιγά ξανά στον πάγο, καθώς η απόσταση Μάλτα  -Ελλάδα αλλά και προσωπικές δυσκολίες δημιουργούν δύσκολες συνθήκες για δημιουργία νέου υλικού και για συχνές ζωντανές εμφανίσεις.

489_36638234838_3831_n.jpg

Το 2013 ο Stivala αποχώρησε και τυπικά (άλλο ένα παντοτινό μέλος της Reflection οικογένειας) ωστόσο ο Στάθης Παυλάντης, που με τόσο πείσμα και επιμονή οδήγησε την μπάντα όλα αυτά τα χρόνια, έβαλε το 2014 ξανά μπρός την μηχανή των Reflection, η οποία πήρε νέα ζωή με τον ερχομό στο μικρόφωνο του Γιώργου Θωμαΐδη (πρώην Wisdom). Μαζί με τους «παλιούς» Γιάννη Λιτινάκη στο μπάσο και Ηρακλή Λουκάκη στα πλήκτρα (και φυσικά τον Γιώργο Παυλάντη) η μπάντα κυκλοφόρησε το 2017 το υπέροχο Bleed Babylon Bleed, έναν δίσκο ο οποίος θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί η καλύτερη ως τώρα κυκλοφορία τους. Στον δίσκο αυτό βρίσκουμε την μπάντα να γυρνάει στο γνώριμό της ύφος αλλά ταυτόχρονα να το “γεμίζει” με αρκετά power στοιχεία, δίνοντας έναν δίσκο που αν μη τι άλλο μπορεί να χαρακτηριστεί πλήρης και ποικιλόμορφος και που κατά πάσα πιθανότητα θα ορίσει το ύφος της μπάντας από εδώ και πέρα.

Όσο για της ζωντανές εμφανίσεις, η μπάντα είναι εδώ και καιρό σε μεγάλη φόρμα, έχει βρεθεί τόσο στην Μάλτα (για το Malta Doom Festival) όσο και στην Ρωσία προς προώθηση του Bleed Babylon Bleed ενώ η εμφάνισή τους στο Under The Quarry Festival θα κλείσει λογικά και τον κύκλο της ζωντανής προώθησης του δίσκου. Για άλλη μια φορά λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε ζωντανά και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί μεταλλικούς ύμνους που μόνο οι Reflection ξέρουν να δημιουργούν. Όλοι λοιπόν στο Άλσος Γαλατσίου από νωρίς!

Copyright 2024. All Right Reserved.