Like A Storm - Catacombs

Like A Storm - The Devil Inside

Like A Storm Emerging From The Catacombs...

Γενικά ο τρόπος για να ψάχνεις μουσική δεν είναι να ακούς τα προτεινόμενα που σου δείχνει το You Tube. Σε μια όμως από αυτές τις φορές που, «το κλείνω σε πέντε λεπτά», άκουγα τις μοντερνιές μου και μετά τους Disturbed, Alter Bridge, 3 Days Grace, Breaking Benjamin εκεί στη στήλη με τα προτεινόμενα είναι μια μπάντα με το όνομα Like A Storm. Για να ακούσω… Και αυτό το ομολογουμένως πετυχημένο αμάλγαμα μοντέρνο, alternative metal μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Ακόμη περισσότερο δε το ότι χρησιμοποιούσαν ένα παραδοσιακό πνευστό όργανο που όπως αργότερα ανακάλυψα λέγεται didgeridoo. Κι όταν λέμε παραδοσιακό εννοούμε παραδοσιακό της Νέας Ζηλαδίας… Ναι εκεί, τέρμα θεού αρχή διαβόλου είναι οι καταγωγή των τριών αδερφών Brooks που αποφάσισαν ότι μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο με όπλο τη μουσική τους. Και μέχρι στιγμής δεν τα πάνε καθόλου άσχημα! Έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Alter Bridge, Gojira, Ozzy, Godsmack και έχοντας ήδη δύο άλμπουμ και 4 US Top 40 rock singles μάλλον είναί ήδη καθ’ οδόν για μεγάλες σκηνές.

Το Catacombs είναι η Τρίτη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά και βγαίνει στα δισκοπωλεία στις 13 Ιουλίου από τη Century Media. Το Catacombs είναι το άλμπουμ στο οποίο αφοσιώθηκαν για περισσότερο από ένα χρόνο. Όπως μας είπε ο Kent Brooks στην πρώτη συνέντευξη του συγκροτήματος σε ελληνικό μέσο η ιδέα ήρθε στη Γαλλία όταν επισκεύθηκαν τις κατακόμβες και ενώ στην επιφάνεια είναι κόσμος που πίνει τον καφέ του και καπνίζει, πέντε πατώματα κάτω είναι σαπισμένα πτώματα ταχτοποιημένα σε ένα αξιοθέατο. Όπως μας είπε αυτό είναι όπως η καθημερινότητά μας που όλοι μας στην επιφάνεια υποκρινόμαστε ότι όλα είναι μια χαρά μέσα μας όμως…

 Με συνθέσεις που οι ίδιοι ομολογούν ότι είναι κοντύτερα σε αυτό που οραματίζονται να φτιάξουν ως μουσικοί ακούγονται πιο ώριμοι. Οι συνθέσεις είναι πολυεπίπεδες και χτίζονται σε επιστρώσεις που με κάθε ακρόαση σου δίνουν και μια ακόμη πληροφορία που δεν είχες προσέξει στην προηγούμενη. Και με το που διαβάζεις αυτές τις γραμμές θα πεις, ωχ πολύ επίπεδο, πολλές ακροάσεις… progressive. Καμία σχέση! Ο ήχος τους είναι μια βόλτα στην άδεια παραλιακή με κατεβασμένα τα παράθυρα. Οι μελωδίες μένουν με την πρώτη ακρόαση στο μυαλό σου, γιατί η μελωδία είναι ο πρωταγωνιστής στον ήχο τους, διανθισμένη από σκληρά ξεσπάσματα με growl φωνητικά και βαριά riff και drumming. Στίχοι με τους οποίους μπορείς να συνδεθείς και μελωδίες που τραγουδάς και κολλάνε στο μυαλό σου. 

Κι ενώ θα περίμενε κανείς να πάρουν ένα παραγωγό με το άγγιγμα του Μίδα για να ποντάρουν στα σίγουρα επέλεξαν να κάνουν οι ιδιοι να κάνουν την παραγωγή του άλμπουμ. Στη μίξη ο Pete Rutcho τον οποίο ξεχώρισαν από τη δουλειά που είχε κάνει με τη συνεργασία του με τους Parkway Drive.

Εμένα μου κέντρισαν το ενδιαφέρον, περισσότερο από όσο περίμενα και δηλώνω ότι όταν θα έρθουν στη γειτονική Βουλγαρία supportάροντας τους Godsmack είναι ένας επιπλέον λόγος να κάνω την εκδρομή. Όσο για το Catacombs … Ισορροπία ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως, με ένταση και αρμονία όπως μια καταιγίδα (Like A Storm).

Like A Storm Line Up:  
CHRIS BROOKS - Lead vocals, guitar, didgeridoo, keys/programming
MATT BROOKS - Vocals, lead guitar, keys/programming
KENT BROOKS - Bass, vocals, keys/programming
ZACHARY WOOD - Drums 
 
 
Like A Storm Discography: 
The End of the Beginning (2009)
Awaken the Fire (2015)
Catacombs (2018) 

Like A Storm Online:  
http://likeastorm.com/
https://www.facebook.com/likeastormofficial 

Copyright 2022. All Right Reserved.