Addictive - Kick 'Em Hard

ADDICTIVE - 11/12 - Kick 'Em Hard (31/12/1995 - Seven Hills Inn, Sydney)

Addictive-Kick 'Em Hard

Αν κάποιος αναζητήσει thrash μπάντες των 80ς στην Αυστραλία, μάλλον θα καταλήξει στους  τίγκα επηρεασμένους από Metallica, Mortal Sin και τους τίγκα επηρεασμένους από Slayer, Hobb’s Angel Of Death (φως φανάρι). Μπάντες που προσφάτως είναι και επαναδραστηριοποιημένες. Από εκεί και πέρα υπήρξαν και μερικές ακόμα, άγνωστες κατά κύριο λόγο αλλά χωρίς να σημαίνει και ανάξιες λόγου. Οι Addictive από το Σύδνευ, ήταν μια μπάντα που κατάφερε στο χρονικό διάστημα ύπαρξης της (1988-1996) να κυκλοφορήσει δυο δυνατούς ποιοτικά και ηχητικά δίσκους. Το 1989 κυκλοφορεί το ‘’Pity Of Man’’ με άθλιο εξώφυλλο σε βινύλιο και αθλιότερο σε cd σε αντίθεση με το υλικό του που ήταν αμιγές thrash metal γεμάτο πάθος και ένταση. Η ίδια σύνθεση (με μοναδική αλλαγή στον drummer) θα προβεί σε μια δεύτερη, εξίσου εξαιρετική προσπάθεια το 1993 (χάθηκαν τα master tapes και εξαιτίας αυτού η αργοπορία τεσσάρων ετών)  με το ‘’Kick ‘em Hard’’ από την άγνωστη Forge Records. Εμπορικά αποτυχημένοι δίσκοι, το thrash σε πτωτική πορεία, η Αυστραλία μακριά για περιοδείες, το τέλος φτάνει το 1996.

Το εξώφυλλο του Kick  ‘em Hard δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Όμως είναι απόλυτα ταιριαστό. Μποτάκι λευκό μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα.THRASH. Και αυτό ισχύει μέχρι τελικής πτώσεως. Τερατώδες thrash για την  ακρίβεια. Διψασμένοι για γρήγορη, επιθετική μουσική, πάντοτε με κιθαριστικές μελωδίες  μέσα από παρανοικά riffs. Δεν βιάζονται, το πρώτο τραγούδι είναι ορχηστρικό αλλά πλήρες ολοκληρωμένο.Ο οιωνός της Αποκάλυψης. Bay Area στυλ, αγκαλιασμένο από τεχνική αλλά και αμεσότητα. Στο μυαλό μου έρχονται οι ,Dark Angel (των τελευταίων δυο δίσκων), Exodus και οι Anthrax περισσότερο από άλλες. Τρομερή δουλειά από τους axemen οι οποίοι καραδοκούν κάθε στιγμή και χτυπούν αλύπητα με κοφτερά riffs. Τα φωνητικά διαβρωτικά, όξινα, στάζουν δηλητήριο στους κοινωνικοπολιτικούς στίχους τους. Κάθε ένα από τα δέκα τραγούδια, μια λατρεία. Άξιο απορίας που δεν μνημονεύονται πιο συχνά στους thrash κύκλους.

Η μουσική του ‘’ Kick  ‘em Hard ‘’ είναι ομαδικη δουλειά ενώ η παραγωγή ανήκει στον επίσης Αυστραλό και πασίγνωστο μπασίστα Bob Daisley (Rainbow/Ozzy Osbourne) με τον οποίο μάλιστα διασκεύασαν και το ‘’Crazy Train’’ το 1991. Υπάρχουν τραγούδια για ξυλοκόπους, υπάρχουν και τα πιο τεχνικά. Υπάρχουν και τραγούδια σαν το ‘’You ‘re Perfect’’ που ξεχειλίζουν μελωδία χωρίς να παιδιαρίζουν. Για την ακρίβεια ακούγεται τόσο βάρβαρο το μπάσο που μου σφίγγει τα πνευμόνια. Επί της ευκαιρίας, τα ελάχιστα πλήκτρα (background, μόνο για μια σκιά ατμόσφαιρας) είναι παιγμένα από τον Bert Fernandez. Γενικότερα, και στις δέκα συνθέσεις έχουμε ρυθμούς γεμάτους χορευτικό μένος  και σουπερνόβα σολαρίσματα. Καταστροφή και τιμωρία παράλληλα με σύγκληση γλυκών αρμονιών. ‘’ You Never Know’’, ‘’ Kick 'Em Hard’’, ‘’You're Perfect’’ , ‘’ Man Made Act of God ‘’(και εδώ κάποια πλήκτρα) και έχεις πάρει την δόση σου για ισορροπημένο thrash metal, όπως μας το δίδαξαν οι Αμερικάνοι. Κυκλικά επαναλαμβανόμενα, ψυχικά αποθεμάτα που ξοδεύονται στην δημιουργία αγριεμένων ήχων που ευχαριστεί ακόμα και τους πιο ψυχωμένους των thrash κύκλων.  Ένα άκουσμα θα σας πείσει.

Copyright 2024. All Right Reserved.