Motorhead - Snake bite love

Motorhead - Snake bite love

Το "Snake bite love" συνεχίζει την ηχητική παράδοση που εγκαθίδρυσαν οι Motorhead στη δεκαετία του ’90, που περιλαμβάνει heavy κιθάρες, ογκώδες rhythm section και έντονα μεταλλικά στοιχεία. Ωστόσο, στον παρόντα δίσκο η μπάντα επανεισάγει κάποια rock n’ roll στοιχεία, που έχουν να ακουστούν τόσο έντονα από το "1916" (1991). Έτσι, συνθέσεις όπως "Love for sale", "Don’t lie to me", "Take the blame", αλλά και το ομώνυμο τραγούδι, διακρίνονται για τις εντονές blues και rock n’ roll επιρροές τους, ενώ υπάρχουν και δύο metal μπαλάντες, το "Dead and gone" και το "Joy of labour", το οποίο προσωπικά θεωρώ ως την κορυφαία στιγμή του album. 

\r\n\r\n

Η συνολική ποιότητα του "Snake bite love" δεν αγγίζει σε καμία περίπτωση τα προηγούμενα κομψοτεχνήματα του σχήματος, αν και γι’ αυτό δεν ευθύνονται μονάχα τα filler ("Desperate for you", Better off dead", "Night side"), αλλά και το γεγονός ότι μερικά κομμάτια θυμίζουν παλαιότερα (για παράδειγμα, το "Assassin" θυμίζει το "Sacrifice" και το "Dogs of war" το "Deaf forever"). Παρά ταύτα, η rock n’ roll φυσιογνωμία του δίσκου προσφέρει πάντα κέφι και οι αντικειμενικά καλές συνθέσεις ("Love for sale", "Don’t lie to me", "Joy of labour" και "Take the blame") δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από το παρελθόν των Motorhead.

\r\n\r\n

Ακούστε το, λοιπόν, σε ψηλή ένταση και θα περάσετε ένα ευχάριστο σαραντάλεπτο. Τίποτα περισσότερο, αλλά και τίποτα λιγότερο.

\r\n\r\n

 

\r\n\r\n

Κων/νος Χρυσόγελος

\r\n

Copyright 2024. All Right Reserved.