Sacred Warrior - Master's Command

Sacred Warrior- Master's Command (FULL ALBUM) 1989

Sacred Warrior-Master's Command

Είναι πολύ ωραίο πράγμα, ένα συγκρότημα να μην είναι απλά μια ομάδα επαγγελματιών μουσικών που ηθελημένα ή όχι, έχουν βρεθεί μαζί για να δισκογραφούν ή να περιοδεύουν. Μου θυμίζει Pop φούσκες και γενικότερα σύγχρονη μουσική βιομηχανία. Προτιμώ μετριότερα αποτελέσματα, φθάνει η μπάντα να είναι μια παρέα φίλων που ευχαριστιούνται να παίζουν μουσική και να έχουν κάποια κοινά. Δεν λέω, αν είναι μαζί για πολλά χρόνια, θα υπάρξει κορεσμός. Εδώ δεν αντέχουμε γονείς, αδέρφια, συζύγους για πολλά χρόνια, συνάδελφους μουσικούς θα αντέξουμε. Στο θέμα μας.  Σικάγο, 1986, ροκομεταλλάδες με απόλυτη πίστη στον Θεό ως κοινό χαρακτηριστικό, δημιουργούν τους Sacred Warrior. Μέγιστη αγάπη στους Queensryche του ‘’The Warning’’/Rage For Order, μέγιστη αγάπη και στον Πατέρα από ψηλά.  Η πενταμελής ομάδα ενώνει αυτά τα δυο και δημιουργεί την δική τους μουσική στα πρώτα τους demos το 1987. Η Intense Records, παρακλάδι της Frontline Records, με εξειδίκευση στο Χριστιανικό Metal που αναπτύσσεται δυναμικά εκείνη της εποχή τους δίνει το απαραίτητο συμβόλαιο εκκίνησης. Και αυτοί παραδίδουν το ‘’Rebellion’’ με αρκετά τραγούδια να προέρχονται από τα demos. Περιττό να αναφερθεί ότι ο δίσκος τα ‘’σπάει΄’’ και θα λατρευτεί από τους οπαδούς των αρχαίων Queensryche, πόσο μάλλον αν απολαμβάνει και τον αντίστοιχο στίχο. Το 1989 επιστρέφουν με το ‘’ Master's Command’’ και το 1990 με το ‘’ Master's Command ‘’  και δείχνουν ότι ήρθαν για να μείνουν χωρίς να χαρίζονται σε κανέναν και σε τίποτα.  Και φτάνουμε στο 1991 και το ‘’ Obsessions’’ που αντί να χαλαρώσουν, αφαιρούν τα πλήκτρα και προσθέτουν δεύτερο κιθαρίστα να ακούγονται πιο οργανικοί. Και οι τέσσερις δίσκοι είναι άψογοι και αξίζουν τα μάλα. Ο κύκλος της μπάντας έκλεισε το 1993 για να ανοίξει το 2001. Η μπάντα επιστρέφει με άλλο τραγουδιστή και μόλις το 2013 κυκλοφορεί το πολύ καλό ‘’Waiting in Darkness’’. Το 2016 επέστρεψε και ο αυθεντικός τραγουδιστής  (όλοι και πάλι μαζί) και περιμένουμε με ανυπομονησία το καινούριο του ηχητικό δίδαγμα.

Τι είναι αυτό που σε κάνει να λατρεύεις το US Power/Prog Metal και μπάντες όπως οι Queensryche; Εδώ είναι όλα. Οι μελωδία που ξεχειλίζει, τα φωνητικά που αγγίζουν τον Παράδεισο, τα σολαρίσματα με νόημα, τα πιασάρικα refrain, τα πλήκτρα που δίνουν ένα prog τόνο (μετάφρασε το και σαν επιπλέον αρμονία και όχι τεχνική), αυτός ο χαρακτηριστικός ηλεκτρονικός ήχος στα drums…. Προσθέστε και ότι η φωνή του Rey Parra είναι σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή του Τρελού, του Geoff Tate εννοούσα. Οι ρυθμοί είναι δυναμικοί και οι μελωδίες δεν επισκιάζονται από οτιδήποτε. Γρήγοροι, επιθετικοί αλλά με το Φως που τους περιβάλλει να βγαίνει όχι μόνο στον στίχο αλλά και στην διάθεση και στην αρμονία που διακατέχει τις συνθέσεις τους. Σίγουρα πάντως δεν μιλάμε για γλυκανάλατη μουσική. Όταν λέμε Power Metal, εννοούμε και τα δυο συνθετικά.  Δεν υπάρχουν πολλές μπάντες που να μπορούν να περηφανεύονται για τραγούδια σαν το ‘’ Evil Lurks’’.  Η φωνή βγαίνει γεμάτη συναίσθημα, ζει κάθε λέξη που εκφράζει, με ρυθμικά τύμπανα να συνταράσσουν το ίδιο το ΕΙΝΑΙ της σύνθεσης ενώ η κιθάρα να μεταφράζει τον επίγειο παράδεισο σε νότες.

Θυμίζουν άλλη μπάντα, χωρίς βέβαια να υποκλέπουν κάτι ξεδιάντροπα. Το θέμα είναι ότι η μουσική τους απεικονίζει άλλες συναισθηματικές φωτογραφίες. Οι κιθάρες ακονίζουν τα riffs και τα στέλνουν μπροστά σαν πιστούς στρατιώτες (του Θεού) που προχωρούν με την Πίστη τους να τους δίνει δύναμη και να μην ενδιαφέρονται για τα υπόλοιπα. Έτσι γίνεται και με την μουσική των Sacred Warrior. Ακολουθούν το δικό τους δρόμο και ας δεχτούν κακόβουλα σχόλια για τις ομοιότητες ή τον στίχο τους.  Όσο οι μελωδίες που δημιουργούν χτίζουν τούβλο τούβλο ένα σταθερό ηχητικό μνημείο, σου δίνεται χρόνος για στοχασμό με βάση την Αγάπη. Και όταν θέλουν να το τερματίσουν, κόβουν και ταχύτητες και η φωνή πρωτοβουλεί. Έτσι είναι το ‘’ Unfailing Love’’, μια μπαλάντα αν μπορούμε να την βαπτίσουμε έτσι. Ευτυχώς, και στα πιο σπιντάντα σημεία (που είναι και τα περισσότερα), η μαγεία δεν χάνεται. Αυτή η συνύπαρξη υψηλότονων φωνητικών, μελωδικών πλήκτρων, ρυθμικού ξεσαλώματος και κιθαριστικής έμπνευσης σε ελέγχει και σε ηρεμεί εν ειρήνι. Και ας γκρεμίζουν ηχοσυστήματα ΥΜΝΟΙ σαν το ‘’ Many Will Come’’. Δεν θα το ακούτε μόνο Χριστούγεννα.

Copyright 2024. All Right Reserved.