Violent Force - Malevolent Assault of Tomorrow

Violent Force-Malevolent Assault of Tomorrow

Αφιέρωμα σε Speed Metal και να λείπουν οι Γερμανοί Violent Force είναι έγκλημα. Τευτονικό Thrash Metal, τάχιστο, θορυβώδες, γεμάτο ενέργεια. Τι πήγε στραβά και ξεχάστηκαν από το μεγαλύτερο ποσοστό του μεταλλικού πληθυσμού μου είναι άγνωστο. Σίγουρα όχι λόγω μουσικού περιεχομένου μιας και ο ένας και μοναδικός δίσκος που κυκλοφόρησαν είναι δυναμίτης. Όπως και να χει, η μπάντα από την North Rhine-Westphalia έδρασε βραχύβια (1985-1989) κυκλοφορώντας  μια σειρά demos που έσπερναν τον όλεθρο. Τετραμελής μπάντα με τους Lemmy (κιθάρα/φωνή), Stachel (κιθάρα), Waldy (μπάσο) και Atomic Steif (drums). O τελευταίος αποχωρεί λίγο πριν το συμβόλαιο με την Roadrunner για να πάει στους Living Death (και αργότερα στους Sodom) για την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους ‘’Malevolent Assault Of Tomorrow’’ (1987). Η μπάντα σχεδόν μέχρι τότε έχει σχεδόν διαλύσει (μόνο ο Lemmy με τον Atomic Steif, που έχει επιστρέψει για να βοηθήσει, έχουν μείνει). Όπως και να χει γράφουν και ηχογραφούν υλικό για ένα δεύτερο δίσκο που τελικά δεν κυκλοφόρησε ποτέ και το 1989 το συγκρότημα διαλύεται. Το 2009, οι Violent Force γίνονται ενεργοί ξανά, από τον  Stachel (κιθάρα) αυτή τη φορά χωρίς να έχουμε ακούσει κάτι καινούριο ενώ κάποια στιγμή το 2014 ο Lemmy δημιουργεί τους... Lemmy’s Violent Force. Πάρτο αυγό και κούρεψε το, επισόδειο 3207.  Γι αυτό δεν είδαν χαίρι  ούτε στα 80ς και ούτε πρόκειται να δούνε τώρα.  Το  ‘’Malevolent Assault Of Tomorrow’’ όμως αξίζει της προσοχής μας και στροφάρει συχνά στα μηχανήματα αναπαραγωγής μουσικής στα σπίτια μας.

Το μπάσο σε προσκαλεί και σε ενημερώνει ότι δεν θα υπάρξουν τυχόν ηχητικές λοξοδρομήσεις. Τευτονικό thrash που χρωστάει αρκετά στους Sodom. Είναι το γρέζι και η προφορά του Lemmy, είναι το μπάσο που αγαπούσαν ιδιαίτερα οι Γερμανικές μπάντες στο thrash, είναι η τραχύτητα του  ήχου (Kalle Trapp στην κονσόλα, υπεύθυνος για αμέτρητες Γερμανικές thrash metal μπάντες).  Ηχητικό ποδοπάτημα, τα πάντα εν κινήσει, ασταμάτητα. Η ροή των riffs διοχετεύεται σε ευμεγεθείς ποσότητας κατευθύνοντας έτσι τον ακροατή σε δαιμονισμένη αντίδραση. Το μπάσο παίνει πρωτοβουλία και χώνεται μπροστά από όλα τα όργανα και σε συνθλίβει κάτω από το βάρος του. Στα drums του ‘’Dead City’’ που είναι μια αρκετά παλιά σύνθεση είναι ο πιο τεχνικός  Atomic Steif ενώ στο ‘’Soulbursting’’ που μου φέρνει αρκετά και προς Whiplash, πίσω από το drum kit ακούμε τον τότε(και νυν) τυμπανοβασανιστή της μπάντας, Hille ο οποίος βαράει πιο βάνυασα και εκρηκτικά. Και οι δυο τέλειοι, εξαρτάται πως θες τον ήχο σου, τεχνικότερο ή αναρχοπρωτόγονο.

Χωρίς πολλά σαλιαρίσματα με μελωδίες, το σαλτόκοπο thrash των Violent Force είναι αυτό που δηλώνει και το όνομα τους, βίαια δύναμη. Riffs-σαίτες, μπάσ-μέγγενη, κρουστά-σφυριά και φωνή-λεπίδα. Δεν σε προσεγγίσει ύπουλα αλλά αποδίδεται άμεσα και απλά μπροστά στα μούτρα σου. Σε πατάσσουν ηχητικά με τα όργανα τους χωρίς δισταγμό, ανεξάντλητη πηγή ενέργειας, ότι πρέπει για την ώρα εργασίας ενός ξυλοκόπου στην Καμτσάκα. Πλαγιομετωπικές σφαλιάρες από σύντομες συγχορδίες. Το ορχηστρικό ‘’What About the Time After’’ κάνει τη διαφορά μιας και δίνουν χρόνο στα κιθαριστικά σολος και ανοριοθέτητο παίξιμο στα κρουστά. Πραμγατική απόλαυση το συγκεκριμένο τραγούδι, επίδηλο τεχνικό παίξιμο, μην τους πουν και ούγκανους.

Κάθε σύνθεση εμπεριέχει ενδυναμωτική διάθεση από το μουσικό ροβολητό που ακούγεται. Μεταλλικοί εκσφεντονισμοί πορθούν το φρούριο του μυαλού σου. Αρκετά Tankardικό το ‘’Sign Of Evil’’, τα σόδομα και τα γόμορα στα επόμενα κομμάτια με το σολο του ‘’Destructed Life’’ να σαγηνεύει, μελωδία μέσα στην καταστροφή. Τραγούδια για πολύ ξύλο γι αυτό και ήταν ταριαστή μουσική για μια Γερμανική ταινία σε φάση ‘’Τσακάλια’’, το ‘’Verlierer’’ (1986) (https://www.youtube.com/watch?v=Q6QTTQC8RB8 δείτε λίγο πριν το 57λεπτό). Ωμή ηχητική βία.

 

 

 

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.