Winter Rose - Winter Rose

Winter Rose - I'll Never Fall In Love Again (1987)

Winter Rose ‎– Winter Rose

1990.  Οι Dream Theater έχουν κυκλοφορήσει το ντεμπούτο τους, και πλέον περνούν από οντισιόν επίδοξους τραγουδιστές που θα πάρουν την θέση του Charlie Dominici. Νικητής ο Καναδός James LaBrie που κέρδισε την θέση ανάμεσα σε 200 άτομα. Πριν από αυτό όμως, ο James LaBrie τραγουδούσε σε αρκετές μπάντες με καλύτερη από όλες να θεωρούνται οι  Winter Rose,  μια πιο hard rock/metal μπάντα με κιθαρίστα τον επίσης Καναδό Richard Chycki. Οι Winter Rose ευδοκίμησαν τον φθινόπωρο του 1988 όταν και συναντήθηκαν οι 2 Καναδοί και δημιούργησαν το υλικό που αποτελεί το ‘’Winter Rose’’ αλλά ποτέ δεν ήρθε το συμβόλαιο γι αυτό και δεν δυσκολεύτηκε ο LaBrie να εγκαταλείψει την μπάντα για ένα καλύτερο μέλλον. Μόλις το 1997 η Inside Out το κυκλοφόρησε  αφού οι Dream Theater είχαν γίνει ευρέως γνωστοί και οπαδοί τους έψαχναν το παλιότερο υλικό του τραγουδιστή τους, με άφθονα bootlegs να κυκλοφορούν ανά τον κόσμο.

Αν και τα μεγάλα ονόματα της μπάντας είναι ο James LaBrie (φωνή) και Richard Chycki (κιθάρες αλλά και παραγωγός/μηχανικός ήχου), υπήρξε και ένα τρίτο μέλος. Ο Randy Cooke στα drums. Οκ, συνήθως κρατάει απλά το ρυθμό ώστε να διαπρέψουν οι άλλοι δυο. Η φωνή είναι κρυστάλλινη, όσο και να την έχουμε συνηθίσει στους D.T., εδώ έχει και μια πιο αλήτικη φόρμα. Βέβαια λίγοι ήταν αυτοί που μπορούσαν να τραγουδήσουν τόσο καθαρά και ψηλά. Ο Richard όμως είναι ο άσος στο μανίκι των Winter Rose. Τα δάκτυλα του κάνουν τα ταχυδακτυλουργικά τους πάνω στην ταστιέρα και ακατάληπτοι αλλά μελωδικοί ήχοι βγαίνουν και συνεπαίρνουν. Δεν μπορεί, κάπου θα έχετε ακούσει το ‘’ I'll Never Fall In Love Again’’ και ας μην ξέρατε τι και ποιοι είναι. Πιασάρικο, ερωτιάρικο, με μια αναγεννημένη (ξανά και ξανά) δύναμη που η κιθάρα πυρακτώνει όσο η φωνή επιθυμεί όσο τίποτα αυτά που τραγουδά. Τίποτα συγκρατημένο, ένας νεανικός αέρας που μεταδίδεται με πάθος από δυο (τρεις) φίλους που παίζουν την μουσική που τους αρέσει.

Υπάρχουν και διάφοροι άλλοι μουσικοί προσκεκλημένοι. Κάποιος για το μπάσο, άλλος  για κάποια σόλο ή επιπρόσθετα φωνητικά. Οι Winter ξανασχηματίζοντας το πνεύμα του hard rock στη δύση των 80ς, με παθιασμένες-δυναμικές μπαλάντες (Dianna), σκληρά ανθέμια, μελωδίες που βασίζονται 100% στις κιθάρες και όχι σε συνθεσάιζερς. Δεν λέω ότι δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερα δουλεμένο το υλικό του  ‘’Winter Rose’’. Μεγαλύτερη φαντασία στους ρυθμούς σίγουρα θα έδιναν περισσότερο ενδιαφέρον. Αλλά φίλε μου αυτή η φωνή, είναι τουλάχιστον συναρπαστική. Το τέλειο όπλο  για να ανοίξουν γραμμή πυρός τα riffs. Δεν χωρίζουν τις δυνάμεις τους, πηγαίνουν μαζί και τα παίρνουν σβάρνα όλα. Μυώδες καμτσίκι διαθέσιμο από τον νυν τραγουδιστή των Dream Theater  και ηλεκτρικές βουρδουλιές σε ντο ρε μι από τον έτερο Καναδό. Θα χορτάσετε ευθυτενείς hard rock/metal συνθέσεις  αλλά και όταν αφήνουν το συναίσθημα να κυριαρχήσει, τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα. Απολαμβάνουμε μέχρι τελευταίας ρανίδας σάλιου και ιδρώτα στο ‘’ Saved By Love’’ μιας και η εκφραστικότητα τους ταιριάζει περισσότερα από τις κραυγές, είτε μιλάμε για φωνητικές, είτε για κιθαριστικές. Όχι ότι μας χαλάνε τραγούδια σαν το ‘’ Thrill Of The Night’’ με το πόδι να κουνιέται αυθόρμητα και σιγά σιγά να μεταδίδει τον ρυθμό και στο υπόλοιπο σώμα μέχρι να ακολουθήσει και η τελευταία μας τρίχα. Το αντίθετο μάλιστα.

Copyright 2023. All Right Reserved.