BOB DAISLEY (ΞΑΝΑ) ENANTION ΟΖΖΥ

Ξεσπάθωσε για άλλη μια φορά κατά του Ozzy Osbourne ο γνωστός μπασίστας και συνθέτης Bob Daisley. Ο πρώην συνεργάτης του Ozzy (επίσης με θητεία σε Rainbow, Uriah Heeep, Gary Moore και πολλούς άλλους)  μίλησε στο Μetal Wani σχετικά με τις δυσκολίες που είχαν αυτός και τα υπόλοιπα μέλη της αρχικής μπάντας του Οzzy Οsbourne στην συνεργασία μαζί του καθώς και την μετατροπή αυτού που επρόκειτο να είναι η μπάντα Blizzard of Ozz σε προσωπικό project του Ozzy. Όπως είπε: «Ο τίτλος Blizzard Of Ozz επρόκειτο να είναι με μεγάλα γράμματα πάνω στον δίσκο. Είπαμε ότι δεν μας πειράζει να να μπεί κάτι στο εξώφυλλο που να λέει “Featuring the voice of Black Sabbath” ή “Featuring Ozzy Osbourne” ή οτιδήποτε. Αντί αυτού, έβαλαν το όνομα του Ozzy με μεγάλα γράμματα και το Blizzard Of Ozz με μικρά, κάτι που το έκανε να φαίνεται σαν ένας δίσκος του Ozzy Osbourne που λεγόταν Blizzard of Ozz. Αλλά δεν ήταν.

Ο Randy (Rhoads) και εγώ είχαμε συναντηθεί μερικές φορές με την Jet Records σχετικά με το όνομα της μπάντας γιατί σκεφτόντουσαν να την ονομάσουν Ozzy Osbourne ή απλά Ozzy. Εμείς είπαμε όχι γιατί κάναμε πάρα πολλά πράγματα εκεί. Δεν ήμασταν απλά οι βοηθοί του, δεν είχαμε προσληφθεί για να κάνουμε τον solo δίσκο κάποιου. Μαζί γράφαμε και δημιουργούσαμε τα πάντα. Ήμασταν μέρος της μπάντας και  είπαμε “όχι, πρέπει να είναι όνομα μπάντας”. Ο Randy και εγώ ήμασταν ξεκάθαροι σε αυτό και όταν ο Lee (Kerslake, τύμπανα) ήρθε στο σχήμα, συμφώνησε μαζί μας. Οπότε όταν βγήκε ο πρώτος δίσκος ήταν κάτι σαν προδοσία για να πω την αλήθεια».

Ο Daisley μίλησε επίσης για τις πασίγνωστες καταχρήσεις του Ozzy:

«Μεθούσε και “φτιαχνόταν” αρκετά και… πολλές από τις φορές που γράφαμε υλικό για αυτό τον δίσκο δεν ήταν καν εκεί! Ήμασταν μόνο ο Lee, ο Randy και εγώ. Ο Ozzy είχε συνεισφέρει αρκετές φορές. Αλλά στο Diary Of A Madman, τίποτα! Στο κομμάτι Diary Of A Madman, τίποτα!»

Σχετικά με το τελευταίο κομμάτι ο Daisley διηγήθηκε: «Ο Ozzy έλειπε για μερικές μέρες και μια μέρα ήρθε στον χώρο που προβάραμε και είπαμε “Έχουμε μια ιδέα!” Είχα βρεί τον τίτλο του album μήνες πριν και ο Ozzy τον αγάπησε. Αλλά δεν είχαμε ένα τραγούδι με αυτό τον τίτλο. Όταν γύρισε ο Ozzy του βάλαμε να ακούσει την μουσική που είχαμε γράψει για αυτό. Δεν μπορούσε να το καταλάβει. Δεν μπορούσε γιατί το κομμάτι είχε περίεργο συγχρονισμό. Τα λόγια του ήταν – και τα θυμάμαι σαν να ήταν χτες – “Ποιος διάολο νομίζετε ότι είμαι, ο Frank Zappa;” Αυτό ακριβώς είπε. Όταν βέβαια του δείξαμε πού θα έπεφτε η φωνητική μελωδία , πού θα βρισκόταν ανάμεσα σε αυτά τα περίεργα κομμάτια μουσικής και συγχρονισμού, όλα ήταν καλά. Μετά έγραψα και τους στίχους για αυτό».

 

Copyright 2024. All Right Reserved.