R.I.P. SEAN MALONE

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών ο Sean Malone, μπασίστας για πολλά χρόνια των progressive death metallers Cynic. Τα αίτια του θανάτου του ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά. Την είδηση γνωστοποίησε χτες ο Paul Masvidal, κιθαρίστας/τραγουδιστής και συνεργάτης του Malone στους Cynic ο οποίος έγραψε: «Σήμερα έμαθα ότι ο Sean Malone πέθανε. Νιώθω μουδιασμένος και θλιμμένος. Είχε ένα υπέροχο μυαλό, μια ευγενική καρδιά και ήταν ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς που έχω συναντήσει. Ξέρω ότι πρόκειται για μια σοκαριστική απώλεια για τους τόσους πολλούς οπαδούς που άγγιξε με την τέχνη του, όπως είναι και για εμένα. Σας παρακαλώ κρατήστε τον στις σκέψεις σας και ακούστε το παίξιμό του για να γιορτάσουμε την ζωή του.»

Ο Sean Malone, κατά γενική παραδοχή ένας εξαιρετικός μουσικός αλλά και άνθρωπος, εντάχθηκε στους Cynic το 1993 λίγο πριν την κυκλοφορία του δίσκου τους Focus και μετά και την περιοδεία που ακολούθησε έγινε μόνιμο μέλος της μπάντας, η οποία ωστόσο διαλύθηκε την επόμενη χρονιά για να επανασυνδεθεί το 2006 μέχρι το 2015 και ξανά το 2017 ως σήμερα, με τον Malone να παραμένει σταθερός στην θέση του. Στο μεσοδιάστημα ηχογράφησε σε περισσότερους από 50 δίσκους σαν session μπασίστας, κυκλοφόρησε 4 βιβλία μουσικής θεωρίας, δημοσίευσε ακαδημαϊκές εργασίες πάνω στην μουσική, συμμετείχε σε σχετικές παρουσιάσεις ενώ δίδαξε και σαν βοηθός καθηγητής μουσικής θεωρίας στα πανεπιστήμια Central Missouri και Carnegie Mellon. Επίσης το 1996 κυκλοφόρησε τον  μοναδικό προσωπικό του δίσκο με τίτλο Cortlandt ενώ το 1996 δημιούργησε τους Gordian Knot με τους οποίους κυκλοφόρησε το 1999 τον ομώνυμο δίσκο.

Ο Malone είναι δυστυχώς το δεύτερο μέλος των Cynic που αποβίωσε μέσα στο 2020, καθώς τον Ιανουάριο έφυγε από την ζωή και ο ντράμερ και ιδρυτής της μπάντας Sean Reinert σε ηλικία 48 ετών.

 

Copyright 2024. All Right Reserved.