Pallbearer - Forgotten Days

ΕΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣ ΕΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Οι Pallbearer από τον προηγούμενο, φανταστικό τρίτο τους δίσκο "Heartless" έβαλαν μια διαφορετική ματιά στην δημιουργική διαδικασία, φτάνοντας σε ένα άριστο αποτέλεσμα. Το αυτό θέλησαν και στον φετινό τέταρτο δίσκο τους, "Forgotten Days" δίνοντας του μια ακόμα διαφορετική διάσταση. Το ‘’Forgotten Days’’ έρχεται με μια πιο progressive προσέγγιση, κρατώντας τα heavy/doom στοιχεία του Heartless, αλλά σχετικά πιο απομακρυσμένο από τα "Sorrow And Extiction" και "Foundation Of Burden". Το φετινό τους πόνημα "Forgoten Days" κυκλοφορεί από την Nuclear Blast.

Η διαφοροποίηση από το "Heartless" ξεκίνησε με ένα διαφορετικό πιο αρτιστίκ art work. Κάτι που εξελίσσεται ακόμα περισσότερο εδώ. Μια έντονη παραμόρφωση έρχεται για να μας υπενθυμίσει τις "Forgotten Days". Οι heavy βαριές και ατσάλινες κιθάρες είναι εδώ διανθισμένες με progressive ιδέες που κάνουν πράξη την διαφοροποίηση. Όλα αυτά δείχνουν την φωτεινότητα των συνθέσεων, στα "Riverved" και "Stasis". Καθώς στις lead κιθάρες έχουν περάσει αυτές οι prog ιδέες, χωρίς να περιορίσουν καθόλου την heavy, βαριά βαριά, φύση τους. Έτσι όλα αυτά εισχωρούν και εμπλουτίζουν στο heavy rock του "Silver Wings". Κάπου εδώ, λόγω της επανάληψης αυτού του νέου εαυτού των Pallbearer και της επαναλαμβανόμενα υπερβολικής βαρύτητας του ήχου, κάπου το "Forgotten Days" άρχισε να με κουράζει. Κάτι που είχαν αποφύγει στα προηγούμενα τους. Μιλάμε για ένα δίσκο με καλές συνθέσεις και καλές ιδέες που απλά κάτι δεν λειτουργεί. Το ‘’The Quicksand Of Existing’’ αποτελεί ένα μικρό δείγμα της καλλιτεχνικής απελευθέρωσης που επιχειρούν εδώ οι Pallbearer θυμίζοντας ακόμα και The Stranglers σε σημεία. Με την βαρύτητα να επανέρχεται στο ‘’Vengeance & Ruination’’ στο ‘’Rite Of Passage’’   και στο ‘’Caledonia’’ που κλείνει το ‘’Forgotten Days’’. Μια χαρά δίσκος είναι το ‘’Forgotten Days’’, χωρίς κανένα filler, με φανερή και δημιουργική προσπάθεια στο να επεκτείνουν οι Pallbearer τους δημιουργικούς τους ορίζοντες. Απλά κάπου κουράζουν με τον τρόπο που τα παρουσιάζουν.

Οι Pallbearer έχουν χτίσει μια καλά θεμελιωμένη σχέση με το κοινό που τους ανακάλυψε στης αρχές αυτής της δεκαετίας και η αγάπη αυτή δεν σβήνει καθόλου εύκολα. Αλλά και με κάθε νέο ακροατή που τώρα θα τον βρει η μουσική τους, ικανή να τον γοητεύσει, ακόμα και σε αυτό το λιγότερο στέρεο, αλλά ακόμα μια φορά στιβαρό βήμα τους με το "Forgotten Days".

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.