ACHELOUS - Northern Winds EP

ΚΡΥΟΣ ΕΠΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Οι Έλληνες epic/heavy metallers Achelous κλείνουν φέτος 10 χρόνια ύπαρξης και θέλοντας να το γιορτάσουν αλλά και να ευχαριστήσουν του οπαδούς τους κυκλοφορούν ένα EP το οποίο ταυτόχρονα αποτελεί και έναν προπομπό του δεύτερου full length δίσκου τους ο οποίος θα τιτλοφορείται The Icewind Chronicles και θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στην χρονιά. Σημειωτέον ότι το EP κυκλοφόρησε σε περιορισμένα 300 αντίτυπα, διαθέσιμα μέσα από το Legions Fanzine και την Metalfighters Records.

Το Northern Winds EP λοιπόν έρχεται για να μας θυμίσει το παρελθόν της μπάντας αλλά και να μας δείξει το μέλλον, καθώς το ομώνυμο κομμάτι του θα περιέχεται στον επερχόμενο δίσκο τους. Επιπλέον, το EP περιέχει και μια νέα ηχογράφηση του κομματιού River God το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στο Al Iskandar demo της μπάντας το 2014 καθώς και 3 ζωντανές ηχογραφήσεις από αντίστοιχες σημαντικές για την ιστορία της μπάντας εμφανίσεις.

Το κομμάτι Northern Winds όπως είναι αναμενόμενο μονοπωλεί το ενδιαφέρον και μπορώ να πω με ασφάλεια πως αν τα υπόλοιπα κομμάτια κυμαίνονται στην ίδια ποιότητα με αυτό τότε θα μιλάμε για μια από τις κυκλοφορίες της χρονιάς όσον αφορά τουλάχιστον τον epic/heavy metal ήχο! Μιλάμε για ένα αργόσυρτο κομμάτι με ένα χαρακτηριστικότατο riff που πραγματικά κολλάει στο μυαλό σου και που σιγά σιγά κλιμακώνεται με ένα επικό ρεφραίν που δεν σου αφήνει περιθώρια να μην σηκώσεις ψηλά την γροθιά σου να και να τραγουδήσεις και απλά σε κάνει να μετράς βασανιστικά τον χρόνο μέχρι να έρθει η ώρα να το ακούσεις ζωντανά. Όσο για τα υπόλοιπα κομμάτια, το remake του River God αποτελεί για τους παλιότερους οπαδούς μια ευχάριστη επιστροφή στο παρελθόν της μπάντας ενώ τα 3 live κομμάτια είναι απλά εκρηκτικά και δίνουν μια πολύ καλή εικόνα για το πόσο άνετα νιώθουν οι Achelous πάνω στο σανίδι αλλά και για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στα live του.

Το Northern Winds Ep αποτελεί ένα ιδανικό ορεκτικό για την νέα κυκλοφορία των Achelous αλλά ταυτόχρονα είναι και μια μικρή αλλά περιεκτικότατη περιγραφή για την μουσική και την ταυτότητα της μπάντας για όποιον δεν είχε την τύχη να τους γνωρίσει ακόμα. Εν αναμονή του full length λοιπόν, ακούστε αυτό το EP όπως του αρμόζει, σε full ένταση!

 

Λάμπρος “Metalshock” Πανέτας

 

Copyright 2024. All Right Reserved.