Orion's Reign - Symphony of War

ORION'S REIGN - Nostos (Folk Version) // Official Video (2019)

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΚΟΥ METAL

Σας αρέσει το συμφωνικό Power Metal; Νομίζω ότι οι καλύτεροι (και από τους ελάχιστους) αντιπρόσωποι του  είδους από την Ελλάδα, είναι οι Orions Reign. Μια μπάντα που πλέον έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα της στην Ελλάδα και όχι μόνο, με τα καλύτερα να έπονται. Ξεκίνησαν σχεδόν δυο δεκαετίες πριν και μετά από μια σειρά demos για την δημιουργία του προσωπικού τους υλικού, κυκλοφόρησαν το αυτοχρηματοδοτούμενο ντεμπούτο ‘’Nuclear Winter’’ το 2008. Δυο χρόνια αργότερα θα το επανακυκλοφορήσει η Γερμανική εταιρία IceWarrior Records Η μπάντα είχε αρκετά προβλήματα με την σύνθεση της και κάποιες σημαντικές αλλαγές πήραν μέρος όπως αυτή του τραγουδιστή και του ενός εκ των δυο κιθαρίστων. Αμέτρητα digital singles όλη την τρέχουσα δεκαετία με τον καταπληκτικό δεύτερο δίσκο ‘’Scores Of War’’ να βγαίνει το 2018. Αν δεν το έχετε ακούσει, κάντε το χθες.  Και τι έχουμε τώρα; Μια ακόμα πιο συμφωνική έκδοση μερικών τραγουδιών αυτού του δίσκου με τίτλο….’’Symphony Of War’’. Προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο digital, ελπίζω να το δούμε και σε κανένα φυσικό format. Παραγωγή από την ίδια τη μπάντα και εξώφυλλο από τον Stan W. Decker (μεγάλο πινέλο ο Γάλλος αν και των Orions Reign δεν με ενθουσίασε).

Το συγκεκριμένο υλικό περιέχει πέντε τραγούδια που θυμίζουν Manowar σε τραγούδια στυλ ‘’ The Crown and the Ring’’. Καταλάβατε που το πάω; Σε Rhapsody των πρώτων δίσκων, ακόμα πιο συμφωνικά, ακόμα πιο κινηματογραφικά. Σε Blind Guardian εποχής Somewhere Far Beyond. Ε ναι, αν σας αρέσουν αυτά, θα γίνετε λάτρεις του. Το συμφωνικό στοιχείο στο μέγιστο. Η φωνή του Βραζιλιάνου γεννημένη για να τραγουδά έτσι, κρίμα που αποχώρησε πρόσφατα από την μπάντα. Η ανωτερότητα του δεύτερου δίσκου σε σχέση με τον πρώτο βασιζόταν σε ένα βαθμό στη φωνή του (εννοείται ότι οι συνθέσεις είναι το πιο βασικό). Τα κρουστά ακούγονται επικά, ζωντανά, πολεμοχαρή, σαν soundtrack από ταινία του είδους. Όλες οι ενορχηστρώσεις είναι του πληκτρά, Κυριάκου Γαζουλέα. Δεν λείπουν και τα guest vocals (υπήρχαν και στις κανονικές εκδόσεις του δίσκου), αυτά του  Tim Ripper Owens στο ‘’ Together We March’’ και του Mark Boals στο ‘’ Last Stand’’ ενώ ακούγονται και γυναικεία backing vocals κατά τη διάρκεια του ep. Με τεράστια δύναμη σθένους, φωνές και μουσικοί δίνουν το 100% των ικανοτήτων τους και οι ήχοι που γεννιούνται είναι συνοδευτικοί για μάχες. Είτε ρεαλιστικές στην καθημερινή ζωή, είτε παίζοντας ένα RPG, επιτραπέζιο ή σε ένα PC.

Δεν έχουμε όμως μόνο πέντε τραγούδια. Υπάρχει και το ‘’Nostos’’, και αυτό από το περσινό τους διαμάντι ‘’Scores Of War’’. Εδώ έχουμε μια εντελώς folk έκδοση του τραγουδιού με διάφορα παραδοσιακά όργανα να περιλαμβάνονται όπως, φλάουτο, ζουρνάς, ντουντούκα, αυλός, πνευστά όργανα που παίρνουν φωτιά από τα πνευμόνια του Κυριάκου. Διπλές κιθάρες και κρουστά στο ύφος των Blackmore’s Night ενώ η φωνή της  Aubrey θυμίζει περισσότερο… Candice (Night) και λιγότερο Loreena (Kenitt). Για το τέλος υπάρχει και μια διασκευή, αυτή του ‘’Elan’’ των Nightwish. Οι Orions Reign πολύ σωστά επιλέγουν ένα μεταγενέστερο τραγούδι των Φιλανδών, τα πρώτα δεν αγγίζονται. Άσε που εδώ τραγουδάει (στο αυθεντικό) η Floor Jansen και η αντικατάσταση της με αντρικά φωνητικά όχι μόνο δεν ενοχλεί, αλλά δεν υπόκειται και σε συγκρίσεις. Άρα μένουμε στο μουσικό, συμφωνικό κομμάτι του τραγουδιού. Αυτό παίρνουν και με κάποιες αλλαγές μας το παραδίδουν. Πιο πολύ ως φόρο τιμής μου ακούγεται, τουλάχιστον το δικό μου αυτί δεν διάκρινε τεράστιες διαφορές. Ακούγεται ευχάριστα πάντως.

Copyright 2024. All Right Reserved.