Slauter Xstroyes - Winter Kill

Slauter Xstroyes-Winter Kill

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ!!!! Επανακυκλοφορία σε σπάνιο, δυσεύτερο μα συνάμα θεικό metal υλικό. Μην απορείτε για τον ενθουσιασμό μου. Μιλάμε για το ντεμπούτο των Αμερικανών Slauter Xstroyes, ένα από τα καλύτερα δείγματα US POWER METAL που μπορείς να ακούσεις. Και αν για κάποιο λόγο δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα, καλύτερα ευκαιρία να προμηθευτείς μια κόπια την οποία θα λιώσεις κυριολεκτικά, δεν θα υπάρξει. Το μοναδικό αυτό διαμάντι, το ‘’Winter Kill’’ επανακυκλοφορεί σε cd (500 κοπιες) από την Cult Metal Classics Records στις 9  Απριλίου έχοντας μάλλιστα και τρία τραγούδια επιπλέονΗ ιστορία της μπάντας ξεκινά πίσω στο 1981 όταν και τελικά αποφάσισαν να κρατήσουν σαν όνομα του συγκροτήματος το περίεργο, ανορθόγραφο Slauter Xstroyes. Κυκλοφόρησαν αρκετά demos σαν τα πρώτα δείγματα που θα προσέκρουαν στα κεφάλια αθώων μεταλλάδων της εποχής (1983) μα το όνομα τους παρέμεινε σε underground κύκλους. Το 1985 κυκλοφορεί αυτοχρηματοδοτούμενα το ντεμπούτο ‘’Winter Κill’’, ανόθευτο ατσάλι της καλύτερης κοπής. Κράτησαν μέχρι το 1989 (μέλη συνέχισαν σαν Enertg Vampires) έχοντας υλικό και για ένα δεύτερο δίσκο. Η αμερικάνικη Monster Records επανακυκλοφορεί το 1997 σε βινύλιο το ντεμπούτο ενώ ένα χρόνο μετά, το δεύτερο του άλμπουμ ‘’Free The Beast’’ που περιείχε αυτά τα υπάρχοντα παλιά τραγούδια (1987) αλλά και ακομα παλιότερα από demos. Τελευταία δεκαετία η μπάντα είναι και πάλι ενεργή αλλά πλέον εκτός από το drummer τους, απεβίωσε και ο τραγουδιστής τους (2018). Rest in peace brothers!!!

Προσθέστε ένα ακόμα δίσκο US Power Metal που θα ερωτευτείτε σε περίπτωση που έρθετε τώρα σε πρώτη επαφή. Συμπαγέστατο,με συγχορδίες που στάζουν ατσάλι και φωνητικά που ανυψώνονται στη στρατόσφαιρα. Χωρίς συμβιβασμούς, αμόλυντο metal από τα μέσα των 80ς. Στοιχειωτικές μελωδίες που καλλιεργούνται σε βάθος σύνθεσης και πολλαπλασιάζονται σε κάθε άκουσμα. Ένα σμήνος από riffs πάνω σε ρυθμούς που επαγρυπνούν. Στο ‘’ No Idea’’ ξεκινούν με ακουστικές κιθάρες και χαλαρό ρυθμό αλλά το πάθος στη φωνή δεν κρύβεται. Σύντομα ξεσπά και η δύναμη αυξάνεται. Τα εύσημα στο ντουέτο που κρατά το ρυθμό. Μπάσο και drums απομακρύνουν οποιεσδήποτε αδυναμίες παρέχοντας ακεραιότητα του ήχου και σε συνέχεια, αδίστακτη σφαγή. Κάθε ένας από τους τέσσερις Σφαγείς-Καταστροφείς δεσπόζει με τις ικανότητες του παίζοντας με γνώση και τεχνική, μαστιγώνοντας το όργανο στο οποίο επιβάλλεται. Λατρέψτε χωρίς ενδοισμούς τραγούδια σαν το ‘’ Mother, Mother Fucker’’, ‘’City of Sirtel’’,’’ No Idea’’ και  το ομώνυμο. Απαιτήστε το να τα ακούσετε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και κλαμπάκια και ουρλιάξτε μέχρι να σς κοπεί η φωνή.  Αρπάξτε το δαδί του αληθινού Metal και μεταφέρετε την φλόγα του από χέρι σε χέρι και από αυτί σε αυτί.

Το ‘’ City of Sirtel’’ όπως και το ομώνυμο (συνθετικά credits και στον David Bonow)  που ανοίγει τον δίσκο είναι συνθέσεις του Paul Kratky, κιθαρίστα της μπάντας. Σαφέστατα μιλάμε για τις πιο δυναμικές στιγμές του δίσκου, μουσικά εκρηκτικά ηφαίστεια με άφθονη ροή σε riffs που λιώνουν τα πάντα στο πέρασμα τους. Τα υπόλοιπα τραγούδια, όπως και όλοι οι στίχοι (σοβαροί και ανθρώπινοι) είναι αποτέλεσμα του χαρισματικού τραγουδιστή Jonathon Stewart καθώς και του μπασίστα Brent Sullivan. Γίνεται ευκόλως κατανοητό ότι μιλάμε για μια ομάδα που συνεισφέρει παικτικά αλλά και συνθετικά. Μια σφικτή γροθιά. Απορώ πως διαχειρίζονται τόσο ωμή  επιθετικότητα περνόντας την στην μουσική τους κάνοντας της μελωδική παράληλα. Δύσκολο εγχείρημα και ακόμα δυσκολότερη η επιτυχία. Γι αυτό και όσοι τα κατάφεραν ξεχωρίζουν. Και οι Slauyer Xstroyes είναι μέσα σε αυτούς. Μπείτε σε κατάσταση μέθης πίνντας το μεταλλικό νέκταρ που μας προσφέρουν στις επτά τους συνθέσεις, χωρίς ανάπαυλα ή όρια. Και σας να μην έφτανε που μεταμορφώθηκε το αίμα μας σε λιωμένο κράμα, έχουμε ακόμα τρία τραγούδια με πολύ καλό ήχο (για demos ή συναυλιακές εκτελέσεις) που θα σας αποκεφαλίσουν μέσω αδυσώπητου headbanging.

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.