Threshold In Athens

Γιορτή για τους προγκρεσσιβάδες. Τα πάντα στην εντέλεια. Δυο τρομερές μπάντες που έπαιξαν άψογα, ευχαρίστησαν το κοινό και ευχαριστήθηκαν και οι ίδιοι. Από θέμα διοργάνωσης, τα πάντα τηρήθηκαν με ευλάβεια και προσοχή. Άγγλοι Έλληνες, σπάνιο φαινόμενο. Προσέλευση κόσμου αναμενόμενη, 400-500 άτομα, με μέσο όρο ηλικίας τα 35. Άνθρωποι που έχουν κατασταλάξει μουσικά και ξέρουν να ευχαριστιούνται συναυλίες χωρίς πολλές γκρίνιες. Το Κύτταρο (σχεδόν) γεμάτο, με ελάχιστο χώρο μεταξύ μας ώστε να ευχαριστιόμαστε ελευθερία κινήσεων. Φίλοι από παλιά ή καινούριοι φίλοι, οι περισσότεροι εκεί. Δυστυχώς το είδος είναι από τα πιο αδικημένα από θέμα ποσοτικής αναγνώρισης από οπαδούς ανά υφήλιο και το ίδιο συμβαίνει και στην χώρα μας.

Σχεδόν πάντα ψάχνω κάτι αρνητικό να βρω σε μια παρουσίαση, σε μια ανταπόκριση, σε οτιδήποτε. Το βρίσκω ανθρώπινο να υπάρχουν ελαττώματα και  δυσμενείς μικρολεπτομέρειες. Ε λοιπόν δεν βρήκα τίποτα στους The Silent Wedding. Τρομερός ήχος, εξαιρετικό δέσιμο της μπάντας. Τα τραγούδια το ένα καλύτερο από το άλλο και άκρως απολαυστικά ζωντανά. Σχεδόν όλο τον νέο, πολύ πιο προγκ δίσκο τους ,‘’Enigma Eternal’’ αλλά και δυο τραγούδια  από τα πρώτα τους βήματα πίσω στο 2013.Επέλεξαν δέκα τραγούδια που να τα περιέχουν όλα. Τεχνική, δύναμη, αμεσότητα, ρυθμικές δονήσεις, ακόμα και μια μπαλάντα (χωρίς ερωτικό περιεχόμενο). Ο τραγουδιστής ξεχείλισε ευφορία και την μετέδιδε με ευκολία στον κόσμο που απολάμβανε την τρομερά εκφραστική φωνή του. Ανέβαζε οκτάβες χωρίς δυσκολίες ,την γείωνε μαζί με εμάς όποτε ήθελε. Οι καρδιές μας χτυπούσαν δυνατά από τους παλμούς του μπάσου, ονειρευόμασταν με τα πλήκτρα, χτυπιόμασταν με τα τύμπανα, ουρλιάζαμε εσωτερικά με τα riffs. Τρομερές μελωδίες από όλους, μια εναρμονισμένη ουτοπία ήχων και αισθήσεων. Πολλά μπράβο, νομίζω ότι κέρδισαν πολλούς οπαδούς χθες.

SETLIST:

1. A Living Experiment

2. Shadows And Dust

3. What Lies Beyond

4. The Return "To Ithaca"

5. Insanity

6. Closer to the End

7. Silence

8. Loneliness

9. A Dream of Choices

10. In Vitro

 

Οι βασικοί έλεγχοι στα όργανα και η πεντάδα των Threshold στο σανίδι, για δεύτερη φορά στην Ελλάδα (2008/Λάρισα). Αμέσως δημιουργήθηκε χημεία μεταξύ κοινού και μπάντας. Ο ήχος χρειάστηκε λίγο διόρθωση σε μερικές στιγμές αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ενόχλησε. Έυθυμοι, ενεργητικοί, μας χάρισαν μιαμιση ώρα από την ζωή τους και μεις υπογράψαμε άτυπο συμβόλαιο για εκατοντάδες μελλοντικές ώρες. Δεκατέσσερα τραγούδια (τα δύο στο κλασσικό….encore), τιμώντας κατά πολύ το νέο τους πόνημα ‘’Legends Of The Shires’’. Απόλυτα λογικό, όχι μόνο διότι μιλάμε για τον τελευταίος τους δίσκο, αλλά είναι και ο μοναδικός που παίζει η συγκεκριμένα πεντάδα που μας μάγεψε. Από εκεί και πέρα ακούσαμε τραγούδια από διάφορους δίσκους (μας έλειψαν βέβαια και άλλα πολλά)  όπως τα  ‘’March Of Saints’’, ‘’Dead Reckoning’’ , ‘’Subsurface’’ και ‘’Hypothetical’’ ενώ δεν έλειψαν και δυο τραγούδια (Sunseeker και Innocent=ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΓΑΠΗ) από τα αρχαία χρόνια του ‘’Psychedicatessen’’ μιας και τραγουδά και εκεί ο Morgan.  Και μιας και αναφέρθηκε ο συγκεκριμένος, να γράψω ότι έμεινα πλήρως ευχαριστημένος από την απόδοση του αν και πέρασαν και καλύτερες φωνές στους Threshold.Επίσης έδειξε και τις ικανότητες σου σαν κιθαρίστες σε κάποια τραγούδια, όχι απλώς σιγοντάρωντας αλλά παίζοντας ωραία και δύσκολα θέματα. Όλη η μαγεία ανήκει στα δάκτυλα του Groom ο οποίος όταν σόλαρε ,κεφάλι και καρδιά δούλευαν σαν ένα και οι αρμονίες που μας έστελνε με τις νότες του εικοναγραφούσαν τις σκέψεις του. Παρέα είχε ένα τρομερό μπασίστα που καβαλούσε τους ρυθμούς και έστελνε κρυπτογραφημένα σήματα που μας εξανάγκαζαν να χτυπιόμαστε σαν όντα με κινητικά και νοητικά προβλήματα.  Ρυθμούς που δημιουργούσε το αεικίνητο χταπόδι πίσω από το drun kit.Ακόμα και όταν δεν το παίζαν τα άλλα παιδάκια, έκανε πιρουέτες και ακροβατικά μόνος του, ζώντας σε εγρήγορση κάθε του στιγμή. Και τα λεπτά περνούσαν νεράκι και ο εγκέφαλος μας πολτοποιήθηκε από το ανελέητο mosh pit των εγκεφαλικών μας κυττάρων. Και πήγε 23:30 και τα φώτα άνοιξαν. Και το πρωί πήγαμε στη δουλειά και παρόλες τις αντιξοότητες, ο εγκέφαλος μας παρήγαγε ακόμα σεροτονίνη.

SETLIST:

 

1. Slipstream

2. The Man Who Saw Through Time

3. Sunseeker

4. Long Way Home

5. The Shire (Part 2)

6. Snowblind

7. Mission Profile

8. Pilot In The Sky Of Dreams

9. Hollow

10. Innocent

11. Stars And Satellites

12. Ashes

ENCORE

13. Lost In Translation

14. Small Dark Lines

Live Report Δημήτρης Τσαουσίδης
Photo report Δημήτρης Χατζημωυσής 

Copyright 2023. All Right Reserved.