Heavenward - Within These Dreams

Heavenward - Raging Waters (Live at SB Festival 2014)

Heavenward-Within These Dreams

Ένα από τα μεγαλύτερα ξενερώματα που τρώω με κάποια cds, είναι όταν έχουν μονοσέλιδο booklet (δεν το λες καν έτσι). Αγοράζουμε δισκάκια σε αυθεντικά φορμάτς για να ευχαριστηθούμε κάποιες πληροφορίες, φωτογραφίες, στίχους κτλ και είναι μεγάλο κρίμα να απογοητευόμαστε. Ελπίζω η επανέκδοση του ‘’Within These Dreams’’  των Γερμανών Heavenward να είναι πιο προσεγμένη από την έκδοση της Long Island Records/D&S Recordings.  Σε αντίθεση με τα παραπάνω, η μουσική που περιλαμβάνει το συγκεκριμένο δισκάκι είναι τρομερή και θα αρέσει σε όσους θέλουν το Power Metal τους speedαριστό και δυναμικό. Η ιστορία των Heavenward ξεκινά πίσω στο 1986 με το πρώτο ντέμο (εξώφυλλο ο ντάλτον σταυροφόρος,χαχα) και κάποιον άλλο τραγουδιστή από αυτόν που θα τους μάθουμε αργότερα. Παιδάκια τότε, αρκετά άγουρο συνθετικά αλλά μέσα στην πόρωση. Στην συνέχεια τα φωνητικά αναλαμβάνει ο Stefan Kessel και βγάζουν το δεύτερο demo  (1989) τους ‘’At First Nature’’ ( τέσσερα τραγούδια εκ των οποίων τα τρία θα τα κούσουμε στο ντεμπούτο). Μετά το εκπληκτικό ντεμπούτο, όλη η μπάντα και ιδρυτικά μέλη εγκαταλείπουν και ο Stefan με νέα μέλη και νέα εταιρία βγάζουν το ‘’A Future Worth Talking About’’ που είναι και πιο μελωδικό σαν άκουσμα. Η μπάντα δεν έσβησε ποτέ και συνεχίζει σαν μια παρέα που γερνά μαζί δίνοντας που και που συναυλίες.

Μια κραυγή σε προσελκύει στην μεταλλική απειλή των Heavenward. Και μετά σε παραλαμβάνουν όλοι μαζί και σε επιμεταλλώνουν με την αποξεστική τους οργή. Γρήγοροι και συνάμα ρυθμικοί, αλλάζουν άφοβα ρυθμούς και τραβάνε στα άκρα τα πάντα. Μόνο η φωνή φαίνεται να μην τα καταφέρνει πάντοτε. Οι άλλοι τέσσερις μουσικοί παίζουν κυρίαρχα και ισόποσα μοιρασμένα. Σαν να έβαλα να ακούσω άλλη μπάντα, στο δεύτερο τραγούδι ‘’ Dreams in Disguise’’ ακούω κάτι εντελώς διαφορετικό. Ήρεμο και συναισθηματικό. Για λίγο όμως. Ξαναβάζουν τα καρφιά, άλλο στα πέτσινα μπουφάν τους και άλλος στη γλώσσα του. Άμεση αύξηση ταχύτητας, στα όρια του thrash, οι  Heavenward λοξοκοιτάζουν προς Αμερική, είτε μιλάμε για Power Metal είτε ακόμα πιο άγρια. Μαγεμένοι ρυθμοί στο μπάσο, καταστροφικοί ρυθμοί στα drums. Για εμάς που αγαπάμε Paradox και ανάλογα Γερμανικά σπιντάτα συγκροτήματα, οι Heavenward είναι επίσης αξιόλογοι.  Όχι ότι δεν θυμίζει και άλλα πράγματα όπως Metal Church  ή διαολεμένους Iron Maiden όπως για παράδειγμα στην αρχή του ‘’Cold Embrace’’.

Όσο ξυλοκόπος και να ακούγεται ο Thomas Kelleners, στα έγχορδα γίνεται τρομερή δουλειά. Είτε οι δυο κιθαρίστες, είτε ο μπασίστας ισορροπούν στα άκρα μελωδία-αγριότητα. Δεν χάνουν χρόνο επαναλαμβάνοντας riffs και ρυθμούς αλλά φορτώνουν κάθε βαγόνι του τραίνου που ονομάζεται ‘’Within These Dreams’’ . Αγαπημένα άσματα τα ‘’Their Eyes’’, ‘’Raging Waters’’, ‘’At First Nature…’’ και το ομώνυμο. Ορθοστατούν  δυναμικά και μοιράζουν πόνο κατακερματίζοντας σε με τα αιχμηρά τους riffs και την μεταλλική φωνή που σκίζει τον αέρα. Στη μεγαλύτερη σύνθεση του δίσκου, το ‘’Raging Waters’’, κόβουν ελαφρά από ταχύτητες και το προσθέτουν στις μελωδίες. Χωρίς ηχητικά ή στιχουργικά κλαψουρίσματα (και φέρνοντας και προς Queensryche λιγάκι) σε βασανίζουν με χειρουργική ακρίβεια εκεί που νιώθεις πιο έντονα. Κορυφαίο ολοκληρωτικό ατσάλι χωρίς δάκρυα αλλά με συναίσθημα.  Ο δίσκος κλείνει με το ‘’ Holding the Key’’ που θυμίζει αρχαίους Helloween και αρχαίους Blind Guardian.Εντάξει, τι άλλο θέλετε για να πειστείτε;

 

Copyright 2023. All Right Reserved.