Original Sin - Sin Will Find You Out

Original Sin (US) - Sin Will Find You Out 1986 (FULL ALBUM) [Speed/Power Metal]

Original Sin-Sin Will Find You Out

Υπήρξαν εποχές προ ίντερνετ που είχαμε μαύρα μεσάνυχτα για πολλές μπάντες και οι πληροφορίες πήγαιναν από στόμα σε στόμα με πολλά λάθη να διαιωνίζονται. Το ίδιο συνέβαινε και μέσω περιοδικών και zines, πιο έγκυρα (αλλά και πιο mainstream). Κάποτε, αρχές των 90ς, φίλος μου αντέγραψε σε κασέτα το ‘’Sin Will Find You Out’’ των Original Sin λέγοντας μου ότι είναι η πρώτη και μοναδική metal μπάντα με όλα τα μέλη γυναίκες. Αυτά ήξερε τότε αυτός, αυτό παπαγάλισα και γω μετά. Οι πληροφορίες στην αντιγραμμένη κασέτα περιοριζόντουσαν μόνο σε τίτλους τραγουδιών, τίποτα παραπάνω. Ακόμα και τότε, με τις λιγοστές γνώσεις και ακούσματα που είχα, θυμάμαι να μου θυμίζουν έντονα Virgin Steele, ακόμα και στη φωνή. Χαρακτηριστικό σημείο το ρεφραιν του ‘’ Succubus’’. Που να ήξερα.... Μια δεκαετία αργότερα (σε κυκλοφορίες των Virgin Steele) η αλήθεια θριάμβευσε. Οι Original Sin δεν ήταν μπάντα από γυναίκες, εκτός της τραγουδίστριας που δεν ήταν παρά η αδερφή του David DeFeis που αν την ακούσετε, θα νομίζετε ότι ότι ακούτε τη φωνή του σε πιο ήρεμη κατάσταση, όχι πιο θηλυπρεπή. Τα υπόλοιπα μέλη, οι ίδιοι που έπαιζαν και σαν Exorcist, δηλαδή Edward Pursino, Joe O'Reilly και Mark Edwards. Και φυσικά ο ίδιος ο David στα πλήκτρα και κάποια φωνητικά. Ο μοναδικός δίσκος των Original Sin κυκλοφόρησε το 1986 από την Cobra Records (ένα χρόνο νωρίτερα είχε βγεί από την ίδια εταιρία το Noble Savage αλλά που να κάναμε τέτοιες συγκρίσεις με τα λιγοστά που γνωρίζαμε) για Αμερική και από την Roadrunner για Ευρώπη. Επειδή το εξώφυλλο θυμίζει hard rock/sleaze καταστάσεις, να διευκρινιστεί ότι μιλάμε για σπινταριστό Power Metal, επιπέδου mid 80s Παρθένου Ατσαλιού.
Περιττό να γραφτεί ότι όλη η μουσική και οι στίχοι είναι δουλειά του David (με την βοήθεια του Pursino). Αυτό θα πει αδελφική αγάπη. Το λιοντάρι της οικογένειας DeFeis έκανε και την παραγωγη του δίσκου χαρίζοντας τις λεπτομέρειες που χρειάζεται ένας metal δίσκος για να σε αρπάζει από τα αχαμνά σου. Άξιο απορίας η εμπορική αποτυχία του δίσκου. Μάλλον φταίει ότι το ανδροκρατούμενο οπαδικό καθεστώς έφτανε το 95% και το metal ήταν ανδρική υπόθεση. Αν εβγαινε με το λογότυπο των Virgin Steele, θα είχε θεοποιηθεί. Όχι ότι κάποιες γυναίκες (συνήθως τραγουδίστριες) δεν είχαν καταφέρει να επιτύχουν αλλά δυστυχώς η Danae DeFeis ήταν πιο άσχημη από όλες αυτές. Όπως και να χει, θα έπρεπε να ακούγεται και να λατρεύεται από κάθε μεταλλά που δίνει βάση στη μουσική και σε τίποτα άλλο. Οι κιθάρες έχουν τον επικό τόνο που χρειάζεται, την πείνα για δύναμη. Riffs που έρπονται γεμάτο πειρασμό και σου απλώνουν το μήλο της αμαρτίας. Τα φωνητικά της... Δανάης ακούγονται πολύ...αντρικά, εννοώντας ότι δεν χαρίζονται σε κανένα, δεν ακούγονται εύθραστα ή κάτι τέτοιο. Όλα τα μέλη είναι παικταράδες και προσθέτοντας την συνθετική υπεροχή του Δαβίδ, τα πάντα ακούγονται ακμαιότατα.
Λίγο περισσότερο από μισή ώρα διαρκεί αυτό το ηχητικό φαινόμενο που ονομάζεται Original Sin. Με γρήγορους ρυθμούς γι αυτό και μικρή διάρκεια, συγκλονιστικούς ρυθμούς, άπαιχτα σόλος. Τα riffs μαστιγώνουν, οι ταχύτητες παρασέρνουν, τα φωνητικά....είπαμε...Ευγενή και Άγρια ταυτόχρονα. Πρέπει να το ακούσεις για να το νιώσεις. Η μελωδία προβάλλεται πολύτροπα, όσο και επιθετικοί να είναι οι τόνοι. Είναι και η ατμόσφαιρα των πλήκτρων, είναι και αυτές οι αρμονίες στα χέρια του Pursino που νιώθεις λες και έχουν απορροφήσει την πανσοφία της Δημιουργίας. Αν έπρεπε με το ζόρι να λιθοβολήσεις το συγκεκριμενο δίσκο, η δική μου πέτρα θα έγραφε ότι οι συνθέσεις μοιάζουν κάπως μεταξύ τους, μάλλον λόγω ταχύτητας. Το ίδιο ισχύει και για τις φωνητικές μελωδίες. Όταν όμως είναι μια σύνθεση πολύ καλή, ακόμα και οι παραλλαγές της σου ακούγονται το ίδιο ενδιαφέρουσες και μάλιστα ίσως να τις αγαπήσεις ακόμα περισσότερο. Τι άλλο; Στο δίσκο έχουμε σύντομα ξεφαντώματα και από τους τρεις μουσικούς που συνοδεύουν την κυρία. Ο Pursino σολάρει στο ‘’ A Slice of Finger’’, ο 'Reilly θυμίζει Manowar στιγμές στο ‘’ Thunder War’’ ενώ ο Edwards μας βομβαρδίζει στην αρχή του ‘’ Succubus’’. Βέβαια το σύνολο των συνθέσεων είναι ομαδικό και ύμνοι σαν το ‘’ To the Devil a Daughter’’, ‘’ Succubus’’, ‘’ Conjuration of the Watcher’’ κ.α. Αδιάκοπα σπινταριστο power metal σαν Exorcist με μια epic πινελιά και γυναικεία φωνητικά. Σας προ(σ)καλεί!!!

Copyright 2024. All Right Reserved.