NEWPAST, SOULCAGES, ROYAL HUNT LIVE REPORT

Royal Hunt - Fistful of Misery (Official Video)

ΤΡΕΙΣ ΜΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΜΑ...

Παρασκευή βράδυ και πιστοί στο γοητευτικό καθήκον για άλλο ένα δυνατό liveαπό μπάντες που δεν βλέπεις κάθε μέρα, αλλά όταν σκάνε μύτη στην πόλη σου, οφείλεις στον εαυτό πρώτα από όλα, να παραβρεθείς και τις απολαύσεις. Την Παρασκευή 20 του Απρίλη έπαιζαν στο Κύτταρο οι Royal Hunt με co – headlinersτους Γερμανούς progressive metal Soul Cages. Την βραδιά άνοιξαν οι συμπατριώτες μας progressive rockers New Past.

_MG_8466.jpg

Με σημαντική καθυστέρηση, κοντά στην μία ώρα, περίπου στις εννιά, ξεκίνησαν το σετ τους οι NewPast, και ήταν η πρώτη για μένα, προφανώς και για κάμποσους ακόμα από το λιγοστό εκείνη την ώρα κοινό, επαφή με το προοδευτικό rock τους, βασισμένο στο κελάηδισμα, και κελαηδούσε υπέροχα, της κιθάρας του Kostas Stamatiou. Μαζί με το πάθος που είχαν στο μπάσο ο Andreas Kapeleris, και στα ντραμς ο Manos Agouridis, που γέμισαν τον ήχο, αλλά και την σκηνή με rockιά, αλλά και την πολύ εκφραστική φωνή του AndreasDenwar, που έχανε κάπως σε ένταση, μας έδωσαν μια δυνατή δόση από την μουσική τους, και το ντεμπούτο άλμπουμ τους ‘’State of Falling’’. Εμένα μου φάνηκε ότι ο ήχος τους με πολλά προοδευτικά σημεία, φλερτάρει ελαφρώς και με Deep Purple στις πιο hard rock φάσεις του.

_MG_8513.jpg

Και οι New Past κερνούν μια μπύρα σε όσους νομίζουν ότι το αύριο δεν θα γίνει χθες

_MG_8524.jpg

_MG_8537.jpg

Λίγο πριν τις δέκα οι Γερμανοί progressivemetal, με τις μελωδίες των Αγγέλων,SoulCages, μπαίνουν στην σκηνή του Κυττάρου, και την γεμίζουν με την γεμάτη ζεστασιά, μελωδίες και την ομορφιά της ψυχής τους μουσική τους.Ξεκίνησαν με το ‘’SoulCages’’ από τον πρώτο ομώνυμο δίσκο,είπαν και το ‘’The NarrowPath of Truth’’ από αυτό. Συνέχισαν στην μία ώρα και κάτι που ήταν στην σκηνή με κομμάτια και από το προ πενταετίας πια ‘’Moon’’, (‘’Moon’’,’’AlwaysMeetTwice’’ ‘’The Curse’’), από το εκπληκτικό ‘’Moments’’, (‘’Moments’’, ‘’The Naked Word’’, ‘’In Our Hands’’), από το πολύ καλό ‘’Craft’, (‘’Falling’’). Κάπου ένας ενισχυτής τους πρόδωσε, είπαν και λίγο κάποιους στίχους χωρίς ηλεκτρισμό, έβαλαν και μπόλικο χιούμορ και αυτοσαρκασμό, και χαρά για την θετικότατη ανταπόκριση που είχαν από εμάς. Οι SoulCagesδείχνουν με εμφατικό τρόπο, καθώς είναι σαν οι ψυχές τους να χοροπηδούν πάνω στις χορδές και τα δέρματα, πως διαθέτουν απίστευτο συνθετικό, αλλά και παικτικό ταλέντο, αλλά και μια απλή και ουσιαστική παρουσία πάνω στην σκηνή.Έκαναν και το encoreτους μετά από απαίτηση του εκστασιασμένου, με την απόδοση τους, κοινό, και άφησαν ευτυχείς, και αυτοί και εμείς την σκηνή.

_MG_8577_0.jpg

_MG_8585.jpg

Και οι Soul Cages κερνούν μια μπύρα σε όσους λένε ότι το metal είναι μόνο θόρυβος.

_MG_8666.jpg

Κοντά στα μεσάνυχτα πια μπαίνουν στην σκηνή οι RoyalHunt, και την γεμίζουν άμεσα με την αστραφτερή προσωπικότητα τους, αλλά και με την heavymetal, όσο και άκρως διασκεδαστική μουσική τους. Και φυσικά λίγα λεπτά μετά η σκηνή γεμίζει με την φανταχτερή προσωπικότητα, όσο και την εκστατική φωνή του D.C. Cooper, που όμως σαν να φάλτσαρε ελαφρώς σε κάποια σημεία, αλλά αυτά μπροστά σε ότι έζησαν πια όσοι είχαν σχεδόν γεμίσει το Κύτταρο, αυτό μοιάζει πταίσμα. Ξεκίνησαν με το ‘’LastGoodbye’’,από τον δίσκαρο ‘’MovingTarget’’ και συνέχισαν μέσα σε ενθουσιώδεις ιαχές με το ‘’A MillionWaystoDie’’ από το τελευταίο τους δίσκο ‘’CastInStone’’. Ο D.C. Cooper, όπως και η υπόλοιπη μπάντα, έδειχνε αρκετά ευδιάθετος, και έπαιζε με το κοινό, ειδικά με τα κορίτσια, που είχαν σημαντική παρουσία στο κοινό, και έκανε ότι πρέπει να κάνει ένας frontman τέτοιου μουσικού σχήματος, να συνδεθεί με τον καθένα από μας, και να τον κάνει να περάσει καλά. Και αυτό έκανε και αυτός, και οι Royal Hunt.

_MG_8667.jpg

_MG_8680.jpg

_MG_8711.jpg

Και όλοι έδειχναν να περνούν καλά. Από τον τελευταίο δίσκο έπαιξαν πέρα από το ‘’A Million Ways To Die’’, το ‘’The Last Soul Alive’’, καιτο ‘’Fistful of Misery’’ στο encore. Άλλα κομμάτια ‘’Tearing Dawn The World’’ , ‘’Message To God’’ απότο ‘’Paradox’’. Ακόμαείπαντα ‘’Wasted Time’’, ‘’Hard Rain's Coming’’, ‘’Half Past Loneliness’’, ‘’Until The Day’’, ‘’Cold City Lights’’ ‘’Martial Arts’’, ‘Epilogue’’ σε ένα ενενηντάλεπτο και κάτι σόου που δεν άφησε κανένα δυσαρεστημένο.

_MG_8718.jpg

Και οι Royal Hunt κερνούν μια μπύρα σε όποιον λέει ότι οι metalheads δεν ξέρουν να διασκεδάσουν.

Report Στέφανος Στεφανίδης 
Photos  Βαγγέλης Μαρτινης για τη διοργάνωση Demons Gate

 

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.