Heavenward - A Future Worth Talking About?

Heavenward - A Future Worth Talking About? (1992 full album)

ΓΙΑ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΩΝ CRIMSON GLORY

 H Divebomb Records είναι ‘’μάνα’’ στις επανακυκλοφορίες, ειδικά ότι προέρχεται από Αμερική. Εδώ εξαιρεί τον κανόνα και μας (ξανα)συστήνει τον δεύτερο δίσκο των Γερμανών Heavenward (και όχι Heaven Ward). Το συγκρότημα ξεκίνησε το 1986 και δύο χρόνια αργότερα έβγαλε το πρώτο του demo. Η σύνθεση της μπάντας τότε ήταν εντελώς διαφορετική.  Σύντομα αναλαμβάνει τα φωνητικά ο Stefan Keßel ο οποίος θα ηγηθεί της μπάντας τα επόμενα χρόνια. Ε είχε και φωνάρα ο τύπος. Μαζί θα κυκλφοροήσουν το 1989 το επόμενο ντέμο τους. Το ντεμπούτο τους ‘’ Within These Dreams’’ θα βγει το 1991 και είναι τουλάχιστον εξαίσιο με κάθε τραγούδι να αξίζει εκατοντάδων ακροάσεων. Κάποια στιγμή επανακυκλόφορησε. Έτσι, έφτασε η σειρά του δεύτερου δίσκου τους, ‘’A Future Worth Talking About?’’  από την Divebomb, με αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας το 1992. Εδώ η μπάντα είναι τελείως διαφορετική με μοναδικό μέλος τον προαναφερθέντα Stefan Keßel. Ο δίσκος είναι πιο ώριμος, ίσως ελαφρά πιο ακίνδυνος αλλά γενικότερα γεμάτος  μελωδίες. Διαθέσιμο σε περιορισμένο αριθμό cd,  με φωτογραφίες και πληροφορίες, σε ρεμάστερ ήχο, με 6 επιπλέον τραγούδια από τα demos κτλ.

 Για όσους είχαν ακούσει το ντεμπούτο, ξέρουν ότι η φωνή του Stefan ανεβαίνει στα ύψη (όμως και στο ορχηστρικό ‘’ Dissolute Aura’’, η έλλειψη φωνητικών είναι σχεδόν ασήμαντη-τόσο καλή μουσική). Άνετα θα μπορούσε κανείς να μπερδέψει τους Γερμανούς με Αμερικάνικη μπάντα. Μιλάμε ότι μοιάζουν πολύ με Crimson Glory των δυο πρώτων δίσκων και δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που ασχολείται με αυτή τη μουσική και να μην λατρεύει τους συγκεκριμένους. Άρα μονόδρομος να ερωτευτεί και τους Heavenward. Υψηλές συχνότητες στα φωνητικά, άγριες διαθέσεις στους ρυθμούς, καρδιακές μελωδίες, γεμάτοι ψυχή όλοι οι ήχοι. Οι νέοι μουσικοί της μπάντας είναι πλέον οι κατάλληλοι να φέρουν σε πέρας ότι χρειαστεί. Πλέον το μπάσο και τα drums δεν υποστηρίζουν απλά τα riffs, τα στηρίζουν, τους δίνουν λαβή να δημιουργήσουν πάνω σε αυτά. Τραγούδια σαν το ‘’ Poor Little Child’’ και ΄΄ Of Things to Come’’ δεν λατρεύτηκαν από τύχη. Κοσμούνται από μεγατόνους riffs. Μάλιστα στις πιο ήρεμες στιγμές όπως στα  ‘’ The Final Curtain’’, ‘’ Sane Madness ‘’ και ‘’ Not Forgotten’’, οι αρμονίες εισφρύονται μέσα σου και δεν αποχωρούν ποτέ. Θα τους λατρέψουν σίγουρα και οι οπαδοί των Queensryche και Heir Apparent.

 Δυνατά και περήφανα, με τα πάντα ισορροπημένα, δουλεμένα και εγκάρδια, προσφέρουν ήχους σε οκτώ συνθέσεις, σύντροφους ζωής. Και αν κάποτε τα 40 λεπτά διάρκειας δεν μας αρκούσαν, εδώ με τα επιπλέον τραγούδια από τα demos, η απόλαυση διαιωνίζεται και η ευχαρίστηση διπλασιάζεται. Τα τραγούδια από τα demos είναι με καλή παραγωγή, εξαιρετικά σαν συνθέσεις και δεν τα βρίσκεις και σε άλλη επίσημη κυκλοφορία της μπάντας, άσε που το ‘’Hole In The Sky’’ δεν το βρίσκεις πουθενά. Χωρίς περιορισμούς σε κανένα τομέα, τα πάντα υπερβαίνουν εαυτό και παραδίδουν μεταλλικούς, δυναμικούς ήχους με στιβαρή ραχοκοκαλιά. Και επειδή η μπάντα παραμένει ζωντανή από το 2001 με μέλη που υπήρξαν σε διάφορες περιόδους της ύπαρξης τους (και με πλήκτρα πλέον), υπάρχουν και δυο τραγούδια από την μεταγενέστερη εποχής τους (2006)  και πιστέψτε με, ακόμα το έχουν και μακάρι να ακούγαμε κάτι καινούριο από δαύτους.

Copyright 2024. All Right Reserved.