Medalyon - Visions

MEDALYON -Visions(Full Albums)

ΔΙΠΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΕΚΤΕΣ ΤΟΥ U.S. POWER/PROG METAL

Μάρτης του 1995 και το ‘’Visions’’ των Medalyon θα κυκλοφορήσει. Για παραπάνω από 20 χρόνια θα είναι πιστός φίλος της δισκοθήκης και θα του έχουν αφιερωθεί δεκάδες ώρες. Αναρωτιόμουν τι θα μπορούσε να με καταφέρει να με πείσει να το αποχωριστώ κάποια στιγμή στο μέλλον. Η απάντηση δόθηκε στις 27 Αυγούστου του 2018 που επανακυκλοφόρησε από της Arkeyn Steel, ρεμάστερ με πολύ καλύτερο ήχο,  με επιπλέον υλικό το ep ‘’Medalyon’’ του 1988 μα και το "Never Goodbye / Master of Your Mind" Single Tape του 1992. Ε ναι, αν σου παίρνουν το ένα για να σου δώσουν δυο (για να μην πω τρία), είναι ένα καλό επιχείρημα για αποχαιρετισμό. Η ιστορία των Medalyon ξεκινά πίσω στο 1987 στο Cleveland της Αμερικής από κάποια 15χρονα (ο πιο μεγάλος στα 17 του, ο Karl Mischler, κιθαρίστας και κύριος συνθέτης της μπάντας στα πρώτα τους βήματα). Άμεσα δημιουργούν το πρώτο τους demo και ένα χρόνο το τρομερό ομώνυμο ep που συμπεριλαμβάνεται σε αυτή την επανέκδοση των 500 cds. Ένα ακόμα ep ,το ‘’ The Time Has Come’’ θα βγει το 1991. Κάποιες αλλαγές στη σύνθεση, ψάξιμο συμβολαίου και το ντεμπούτο Visions θα βγει μόλις το 1995 με πολύ πιο τεχνική κατεύθυνση από το παρελθόν τους. Το 1999 θα ακολουθήσει ένας δεύτερος δίσκος (In The Test Of Time) τον οποίο σίγουρα αξίζει να ακούσετε μέχρι που αρχές του 2001 η μπάντα διαλύθηκε.

Οι πρώτες μέρες των Medalyon ηταν πιο Power Metal με αρκετά hard rock hooks. Η φυγή του βασικού συνθέτη και κιθαρίστα Karl Mischler άλλαξε κατά πολύ το πρόσωπο της μπάντας.  Πιο προοδευτικοί και τεχνικοί, οι συνθέσεις πιο ομαδικές. Μια εισαγωγή βασισμένη στα πλήκτρα και ταξίδι βαθιά στον ήχο που ονομάστηκε U.S. Power/Prog metal. Μελωδίες που όχι απλά τις ακούς αλλά τις νιώθεις  κιόλας. Δεν υπάρχει ασφαλής απομόνωση όταν ακούς ύμνους σαν το  ‘’  Time to Learn ‘’, θα χάσεις της μάχη της αντίστασης στα σίγουρα. Ο Robby Nemeth μπορεί να απεβίωσε πριν 10 χρόνια αλλά τα riffs του θα ζουν για πάντα, αγκιστρωμένα βαθιά μέσα στη καρδιά μας ενώ ο έτερος κιθαρίστας  Tom Eframedes δείχνει τις ικανότητες του με τα μαγικά του δάκτυλα. Το βάρος είναι μεγάλο σε κάθε τραγούδι αλλά οι πλάτες του απομακρύνουν  τυχόν πιθανότητες κατάρρευσης κάποιας σύνθεσης. Όλα είναι ισορροπημένα και τακτικά τοποθετημένα ώστε να απολαμβάνεις τη γλύκα κάθε τραγουδιού χωρίς να ακούγεται ούτε στιγμή κάποιο από αυτά, αδύναμο. Μέχρι να φτάσουμε στο ‘’ήρεμο’’ Never Goodbye, ο αποχαιρετισμός είναι πολύ δύσκολος αλλά πάντοτε γνωρίζουμε ότι είναι από τις χαρές που μπορούμε να επαναλαμβάνουμε τακτικώς.

Και αν το ‘’Visions’’ είναι από μόνος του δίσκαρος και πανάξιος ακρόασης και αγοράς, υπάρχει και το ep του 1988. Το ‘’Christina’’ σου φέρνει στο μυαλό Αμερικάνικες hard rock μπάντες των 80s και οι Medalyon δεν απείχαν πολύ από αυτό. Έτσι συνεχίζει και το ερωτιάρικο-ναζιάρικο ‘’ Don't Want to be in Love’’ πάντοτε όμως με riffs που προφυλάσσουν την ποιότητα των συνθέσεων και φωνή που ανασταίνει νεκρούς. Το ‘’Soldier Boy’’ είναι σαφώς σκληρότερο, ένας ένδοξος αντιπρόσωπος του U.S. Power Metal. Μια αισθαντική μπαλάντα θα κυριεύσει τα συναισθήματα σου με τις μυστικιστικά δακρύβρεχτες μελωδίες του ενώ το υπέροχο ‘’ Rock Will Pull Ya Through’’ κάνει αναγκαία την ακρόαση του ep  με τις εξέχουσες αρμονίες του.

                                                                                               

Copyright 2024. All Right Reserved.