Kingdom - Lost In The City

DOMAIN - "Lost In The City"

KINGDOM ‎– LOST IN THE CITY

Η ιστορία των Kingdom ξεκινά στην Γερμανία του ’85.  Κιθαρίστας της μπάντας, ο Alex Ritt, ο σημερινός (από το 2009)  των Gravedigger. Μαζί του ο Bernie Kolbe (φωνή/μπάσο) και Cliff Jackson (κιθάρα) , μέλη των επίσης  Γερμανών hard rockers, Epitaph.οι οποίοι μετά το 1982 (Danger Man) έβαλαν άνω τελεία στην μπάντα. Η πεντάδα συμπληρώθηκε με δυο ακόμα ανθρώπους πίσω από τα ντραμς και τα πλήκτρα και το 1988 κυκλοφόρησε το ‘’Lost In The City’’, ένα τρομερό hard ‘n’ heavy άλμπουμ. To όνομα της μπάντας έμελλε να αλλάξει σύντομα διότι εκείνη την εποχή ξεκινούν το μουσικό τους ταξίδι και οι Kingdom Come του Lenny Wolf  και με μεγάλη εταιρία από πίσω (Polydor) σε αντίθεση με τους Kingdom. Όπως και να χει, για να αποφευχθούν τυχόν  συγχύσεις, οι Kingdom μετονομάζονται σε Kingdom Και ξανακυκλοφορούν τον ίδιο δίσκο με άλλο όνομα μπάντας αλλά και τίτλο δίσκου (Our Kingdom). Η μπάντα θα συνεχίσει να παίζει πολύ ωραίο (hard ‘n’) heavy metal και στους επόμενους δυο δίσκους. Η δεκαετία των 90ς δεν χαιρετά ευχάριστα όσους παίζουν σαν τους Domain και η διάλυση είναι γεγονός το 1992. Ο Alex Ritt ξαναζωντανεύει την μπάντα το 2000 με εντελώς νέα σύνθεση αλλά και ήχο που τώρα θυμίζει πιο Ευρωπαικό power metal έχοντας πάντοτε το hard rock συναίσθημα που τους έκανε ξεχωριστούς στα πρώτα τους βήματα. Τελευταίος δίσκος για τους Domain το 2009 (The Cronicles Of Love, Hate and Sorrow) μιας και μετά προστέθηκε στην μπάντα των GraveDigger (που χάσανε και τους δυο κιθαρίστες τους) για να βγάλει τα προς το ζην. Φαντάζομαι ότι θα ξανακούσουμε νέο υλικό από τους Domain όταν κάποτε αποχωρήσει (μην τον γκαντεμιάσω κιόλας). 

Το  όμορφο εξώφυλλο ( σε αντίθεση με την επανακυκλοφορία ως Domain) προιδεάζει για κάτι αντίστοιχα μουσικά ωραίο.  Το ‘’Lost In The City’’ ξεκινά με χείμαρρους μελωδίας. Τα πλήκτρα μπροστά και ενεργά, η φωνή στάζει μέλι, οι κιθάρες γλιστράνε παθιασμένα. Μια ομαδική σύνθεση ( μια από τις τρεις του δίσκου) που σίγουρα μαγεύει με τα hooks και τα leads της. Το μονοπάτι των Kingdom είναι γεμάτο ευκολοάκουστες, ευχάριστους ήχους σε ένα πιο σκληρό κέλυφος. Από τα τραγούδια που μπορείς να ακούσεις σε ένα bar, στο αυτοκίνητο, με τη(ο) σύντροφο σου σε πιο προσωπικές στιγμές. Όσο φορτωμένο να είναι με μελωδίες από πλήκτρα, όσο ερωτικός να ακούγεται ο Kolbe,όσο συνοδευτικοί να ακούγονται οι ρυθμοί, οι δυο κιθαρίστες της μπάντας ξέρουν να αγριεύουν και να βασανίζουν τις χορδές τους. Αν σου αρέσει το Τευτονικό Hard Rock, εδώ θα βρείς μια άλλη αγάπη μιας και στο θέμα της τραγουδοποιίας τα πάνε περίφημα και οι συνθέσεις γίνονται αρεστές με την πρώτη και για ατελείωτες ακροάσεις.

Αν έχετε χορτάσει να ακούτε ‘’θηρία καταστροφής’’ και είναι η ώρα για χαλάρωση, η ώρα για έρωτα ή νοσταλγία, βάλτε να ακούσετε κάποιο τραγούδι του δίσκου όπως το ‘’Waiting For Love’’ (σύνθεση του Jackson)  που θυμίζει τις κασέτες με μπαλάντες που φτιάχναμε στα 80ς (και λίγο πιο μετά) για να δηλώσουμε την ‘’αγάπη’’ μας σε κάποια. Μα τι πιο αγνό από την μουσική που αγαπούσαμε. Ηλεκτρικές κιθάρες, μακριά μαλλιά, πιασάρικοι ρυθμοί, ερωτικός στίχος, μια φωνάρα να σε ταράζει συθέμελα και το τραγούδι έπαιρνε θέση στην κασέτα. Κάθε 80ς hard rock δίσκος που σεβότανε τον εαυτό του, είχε και μια τέτοια μπαλάντα (εδώ προσθέστε και μια δεύτερη, το ‘’Love Child’’) , ανάμεσα βέβαια σε αρκετά δυναμικά τραγούδια. Τα δυναμικά στοιχεία των Kingdom περιορίζονται στα riffs και περισσότερο θα ικανοποιήσουν τους πιο AORάδες παρά τους μεταλλάδες.

Copyright 2021. All Right Reserved.