Korea - Korea

Korea - Beyond Time

Korea- Korea

Τώρα τι να γράψω για μια καταπληκτική Hard rock/AOR μπάντα που δεν μπορώ να βρω ούτε μια πληροφορία στο πολύτιμο ίντερνετ. Ας περιοριστούμε στο ότι γράφεται πάνω στο βιβλιαράκι του cd. Οι Korea δεν είναι Κορεάτες, είναι Καναδοί. Το ομώνυμο ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε το 1992 σε cd και δεν ξανακυκλοφόρησαν τίποτα άλλο με αυτό το όνομα. Η πενταμελής αυτή μπάντα αποτελούνταν από τους Gino Lionessa στις κιθάρες και στα φωνητικά, Tony ‘’T-Bone’’ Botelho στο μπάσο, Anthony Lionessa στις κιθάρες, Sylvain Beauchamp στα πλήκτρα και Henry ‘’Chuck’’ Torrossian στα ντραμς. Επιπλέον άτομα που έπαιξαν στον δίσκο είναι οι Gary Moffet σε ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες, η Donna May Featherstone σε κάποια φωνητικά και ο Angus G. Cara που πιθανότατα έπαιξε όλα τα drums στον δίσκο (και το εξώφυλλο). Παραγωγή από τους ίδιους τους Korea μαζί με τον Trevor Shelton στα Montreal Sound/Studio Tempo/Studio Victor στο Μοντρεάλ και συμπαραγωγή από τους Bill Szawlowski (και μηχανικός ήχου)  και Gary Moffet. Αυτό το άγνωστο διαμαντάκι μελωδικού Rock  χάθηκε στη λήθη μας σας προτρέπω να το ακούσετε όπου το βρείτε διότι αξίζει τα μέγιστα.

Βλέπω δυο Lionessa στη σύνθεση της μπάντας και αναρωτιέμαι αν είναι αδέρφια. Όπως και να χει, ο ένας από αυτούς, ο Gino είναι υπέυθυνος για τις συνθέσεις των τραγουδιών αφού είτε υπογράφει μόνος τους (Korea, Now) είτε συνυπογράφει μαζί με άλλα μέλη της μπάντας τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου. Και ο τύπος έχει ΦΩΝΑΡΑ. Από τις λίγες. Δεν θέλω να συγκρίνω αλλά μου έφερε και λίγο σε αυτή του Mike Tramp (White Lion) επειδή φέρνει λιγάκι προς γυναικεία-παιδική. Σαν χροιά πάντοτε, ο τύπος έχει δυναμικότητα φωνή με μεγάλη εμβέλεια και την χρησιμοποιεί προς τέρψη των αυτιών μας. Τα πάντα στάζουν μέλι, όχι κατανάγκη λόγω ερωτικού στίχου. Απλά εμπεριέχουν μέσα σε κάθε γύρισμα, σε κάθε hook, άφθονες αρμονίες. Ένα λιμάνι με γλύκηχες συνθέσεις. Τα πλήκτρα δημιουργούν ένα γλυκό συναίσθημα λήθης και πάνω τους χτίζονται τα πιο όμορφα ηχητικά άγκιστρα που δύσκολα θα αποφύγετε. Το ‘’Lonely Child’’ είναι ένα τέτοιο καμάκι και το φαλαινοθηρικό των Korea δεν θα αστοχήσει ακόμα και αν είσαι ο Moby Dick.

Μητέρα Ευσπλαχνία, άσε αυτούς τους δύστυχους ερωτιάρηδες ακροατές να βρεθούν ανάμεσα στα δίχτυα σου. Ας τους να σε ερωτευτούν με το πρώτο άκουσμα, είτε στις άγριες στιγμές τους είτε στις πιο σκυθρωπές. Άσε τις διπλές κιθάρες να σε χορέψουν διαβολικά, σαν ένα ακόμα πλάσμα της νύχτας. Άσε τους ρυθμούς να σε συνεπάρουν με το ναζιάρικο παίξιμο τους.  Μην απορρίπτεις αυτό το υγρό, δροσερό φιλί που θα σε εξιτάρει τα αυτιά. Το ‘’Korea’’ είναι ένα δημηιούργημα ξεχωριστό από το κοπάδι διότι αν και τίγκα μελωδικό, έχει μέσα του μουσικό πλούτο και πολλαπλά στρώματα ενορχηστρώσεων και δεν βασίζεται στην επανάληψη ή σε ξεδιάντροπα κολπάκια. Άκουσε το ‘’Eye To Eye’’  και νιώσε την εφευρετικότητα και την μουσική επινοητικότητα ενός ανθρώπου που λατρεύει την αρμονία στη μουσική του αλλά δεν φοβάται να εγκαταστήσει ένα πιο ευαίσθητο και εύθραστο χαρακτήρα μέσα του. Ένα μείγμα των πιο γλυκών συστατικών μαζεμένα σε ένα δημιούργημα. Η καρδιά είναι η λαμπρότητα της φωτιάς και οι Korea βάλθηκαν να μας κάψουν ζωντανούς. Τι κωρονοιός και κουραφέξαλα. Ακούστε το δισκάκι και ετοιμαστείτε για Κορεοιό που δεν θα σας αφήσει ποτέ.

Copyright 2023. All Right Reserved.