Rage Of Angels - Rage of Angels

Rage of Angels

Rage of Angels-Rage of Angels

Το πόσες μπάντες εμφανίστηκαν στο δεύτερο μισό των 80ς ( άντε και αρχές 90ς) στην Αμερική και έπαιζαν από hard rock μέχρι thrash metal, πάντοτε με κοινό γνώμονα τον Χριστιανικό στίχο, είναι θέμα συζήτησης αλλά και ακροάσεων μιας και βγήκαν και πολύ ωραία πράγματα. Μια τέτοια μπάντα είναι και οι Rage Of Angels. Πιθανότατα να το ψυλλιαζόσουν από το όνομα της μπάντας  ή από το εξώφυλλο που υποδηλώνει τη μάχη του Καλού με του Κακού πάνω στη Γη. Στη σύντομη ιστορία τους (1987-1989), ιδιαίτερα πάνω στο σκληρό ήχο, οι Rage Of Angels κατάφεραν να κυκλοφορήσουν το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 1989 από την συνήθης ύποπτη  Regency Records που εξειδικευόταν σε αυτό τον ήχο. Την παραγωγή του δίσκου είχε κάνει (ή τουλάχιστον αυτό αναγραφόταν) ο Doug Mann, μηχανικός  ήχου , παραγωγός αλλά και συνιδιοκτήτης  της R.E.X. music (άλλη Χριστιανική εταιρία) για την οποία ετοίμασαν ένα ντέμο τριών τραγουδιών αλλά τελικά δεν καρποφόρησε  κάτι παραπάνω και η μπάντα διαλύθηκε παντοτινά. Από την πενταμελή σύνθεση των Rage Of Angels,  μόνο ο Dan Mariano (τραγουδιστής) έδωσε σήμα ζωής στα μεταλλικά δρώμενα τραγουδώντας στο ντεμπούτο των Pyn Siren (αξίζει ακρόασης).

Ο ομώνυμος δίσκος των Rage Of Angels  ξεκινά με ένα hard rock τραγούδι. Θυμίζει αρκετά Motley Crue και αυτό οφείλεται και στη φωνή αλλά και στη μουσική. Σίγουρα όχι στους στίχους ,χαχα. Η σύνθεση αυτή όπως και οι περισσότερες του δίσκου είναι μια συνεργασία των Mariano/Kurtzman. Ο δίσκος πίνεται μονορούφι, απλοικές συνθέσεις γεμάτες μελωδίες και ρυθμικές εντάσεις που θα χαροποιήσουν όποιον αρέσκεται στο να ευθυμεί με τη μουσική που ακούει. Προτεραιότητα στις αρμονίες χωρίς να υποκύπτουν σε χαζορυθμούς. Hard ‘n’ Heavy, αποδοτικό ώστε να προσελκύσει από άγριους μεταλλάδες μέχρι νεαρά κορίτσια μα πάντοτε με βαθύ  καρποφόρο χώμα να σκάψεις, είτε κάτω από τις φωνητικές μελωδίες είτε από τα κιθαριστικά hooks.  Το ‘’ It's Not Late for Love’’ είναι από τις μεγάλες αγάπες του δίσκου. Οι κιθάρες παίρνουν ευλογημένη φωτιά και παραδίδουν την Εντολή της Αγάπης. Αχαλίνωτοι ρυθμοί, ελευθερία φωνητικών διαστάσεων, πιασάρικες μελωδίες και θεική παρέμβαση στην έμπνευση και έχουμε ένα τραγούδι να το ακούμε μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία.

Η μουσική σκληραίνει αρκετά στο ‘’ Somebody's Watching You’’. Ίσως φταίει ότι στο συνθετικό κομμάτι προστίθεται και ο έτερος κιθαρίστας DiCostanzo. Όπως και να χει μου θυμίζει Cinderella να παίζουν (σχεδόν) metal. Απομένουσα πυράκτωση. Οι συνθέσεις δεν είναι μεγάλες, δεν τεντώνονται χωρίς λόγο.  Στροφή, ρεφραίν, στροφή, ρεφραίν, καιόμενο σόλο, στροφή, ρεφραίν. Τόσο απλά, τόσο περιεκτικά. Ένα επίσης καταπληκτικό τραγούδι είναι το ‘’ Do You Still Believe in Love’’. Εξαιρετικό riff που σε εισάγει άμεσα στην μελωδία του, παθιασμένα αισθαντικός  ο τρόπος που μας αγιάζει με την φωνή του,  ωραίο παίξιμο του εδώ και μια δεκαετία αποθανόντα Fowler που ενσωματώνει δύναμη στην σύνθεση με τα κρουστά του. Και φτάνουμε στο αγαπημένο μου ‘’ Rock for the Rock’’. Εδώ οι Rage Of Angel επιμεταλλώνονται και συστήνονται  με ένα πιο σκληρό προσωπείο (θυμίζει Loudness και Heavens Gate). Απολαυστικό κάθε δευτερόλεπτο, με τις κιθάρες να ουρλιάζουν εσωτερικά και να παραδίδουν μελωδίες εξωτερικά. Ένα πανδαιμόνιο (ουπς, λάθος έκφραση) αισθήσεων, ένα μεταλλικό χτίσιμο , μια αλχημιστική κλίβανος που καίει τα καλύτερα συστατικά. Συνεχίζοντας στα σκληρά μονοπάτια, μας παραλαμβάνει το  ‘’ Are You Ready for Thunder’’ και μας στέλνει στο πυρ το εξώτερον ακόμα και αν οι ίδιοι μας προειδοποιούν για το αντίθετο.  Ακούμε το δίσκο ξανά και ξανά στο σπίτι μας μιας και δεν πρόκειται ποτέ να τους δούμε ζωντανά. Δεν μας βλέπει κανείς, μπορούμε να χτυπηθούμε και να κάνουμε devil’s horns.

Copyright 2024. All Right Reserved.