Alexandroupolis Open Air Festival ΙΙ

Το “Alexandroupolis Open Air Festival” επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά και η Αλεξανδρούπολη ετοιμάζεται να υποδεχτεί και φέτος το δικό της φεστιβάλ! Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, τέσσερα συγκροτήματα έτοιμα να δώσουν παλμό και ένταση στο δημοτικό κηποθέατρο, στο πάρκο των προσκόπων. Sentinel, Bacchanalia, Defision και The Silent Rage υπόσχονται μια μοναδική βραδιά. Την έναρξη του φεστιβάλ έχει αναλάβει  ο Γιάννης Καρακασίδης ο οποίος θα δώσει τον πρώτο ρυθμό.

Φυσικά πέρα από την καλή μουσική, το φεστιβάλ έχει και έναν άλλο ρόλο. Θέλουμε να  βοηθήσουμε και τους μικρούς μας φίλους που βρίσκονται στο παιδικό χωριό SOS Θράκης  και να τους χαρίσουμε χαμόγελα και ελπίδα. Έτσι λοιπόν όπως και πέρυσι , στην είσοδο αντί για εισιτήριο θα υπάρχει «κουμπαράς» όπου όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα στηρίξουν το παιδικό χωριό!

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στηρίζουμε όλοι το Alexandroupolis Open Air, γιατί αυτό είναι το ΔΙΚΟ ΜΑΣ φεστιβάλ.

  • Ημερομηνία: 2 Σεπτεμβρίου 2017
  • Τοποθεσία: Κηποθέατρο Αλεξανδρούπολης  - Πάρκο προσκόπων
  • Έναρξη: Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00 – Έναρξη στις 19:30
  • Είσοδος: Αντί εισιτηρίου θα υπάρχει κουμπαράς στην είσοδο. Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα στηρίξουν το παιδικό χωριό SOS Θράκης.

Πληροφορίες για τα συγκροτήματα

The Silent Rage (Αθήνα)

Οι The Silent Rage δημιουργήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2006 από τον κιθαρίστα Νίκο Σιγλίδη. Έκτοτε η μπάντα έχει κυκλοφορήσει δυο EP (“The Silent Rage” – 2009, “Harvester Of Souls” - 2011) ενώ τον Ιούλιο του 2016 κυκλοφόρησε μέσω της Alone Records ο πρώτος δίσκος, με τίτλο “The Deadliest Scourge”, του οποίου την παραγωγή ανέλαβε ο Fotis Benardo (Six For Nine, ex-SepticFlesh). Στο δίσκο επίσης συμμετέχουν οι Apollo Papathanasio (Spiritual Beggars, ex-Firewind), Yossi Sassi (ex-Orphaned Land), Vladimir Reshetnikov (Arkona) και Θεόφιλος Κριτικός (Feel). Στην μέχρι τώρα πορεία του το σχήμα έχει εμφανιστεί στο πλάι μεγάλων συγκροτημάτων όπως Shadow Gallery, Rage, Grave Digger, Stratovarius, Rotting Christ και Temperance.

Μέλη:

Steve Venardo: Lead Φωνητικά

Νίκος Σιγλίδης: Κιθάρα, Harsh & Δεύτερα Φωνητικά
Κώστας Κρίκος: Lead Κιθάρα

Σταύρος Τσιλιβαράκος: Μπάσο
Σταμάτης Κατσαφάδος: Τύμπανα
Facebook: https://www.facebook.com/thesilentrageofficial

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCIq7RA5Jq-i8o-A1WIwRqJw

Defision (Αλεξανδρούπολη)

Οι Defision δημιουργήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη το 2013 ως μετεξέλιξη ενός jam project που μετρούσε ήδη περίπου δυο χρόνια ζωής. Με εφόδιο τις εμπειρίες από τα προηγούμενα σχήματα που είχε συμμετάσχει κάθε μέλος και αρκετό πειραματισμό κατασταλάζουν στο ιδιαίτερο ηχόχρωμα που τους χαρακτηρίζει. Με επιρροές και στοιχεία από διάφορα μουσικά στυλ της metal όπως heavy, thrash, melodic death, progressive, τον Ιανουάριο του 2016 κυκλοφορούν το EP “A Thousand Bullets”, με τέσσερις συνθέσεις, που αποτελεί την πρώτη επίσημη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος. Πραγματοποιούν εμφανίσεις δίπλα σε σπουδαία συγκροτήματα όπως Blaze Bayley, Panx Romana, Villagers of Ioannina City, Nightstalker, Tardive Dyskinesia και Desert Near The End ενώ ετοιμάζουν το υλικό που θα αποτελέσει το πρώτο τους full length album.

Μέλη:

Γιώργος Κεϊβανίδης: Φωνητικά

Στράτος Βραχιώλιας: Κιθάρα

Γιάννης Καλτσίδης: Κιθάρα

Περικλής Επιτρόπου: Μπάσο

Χρήστος Παναγής: Τύμπανα

Facebook: https://www.facebook.com/DefisionGR

YouTube: https://www.youtube.com/DefisionGR

Bacchanalia (Αλεξανδρούπολη)

Οι Bacchanalia (Μπακανέλια) δημιουργήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη τον Δεκέμβριο του 2012, όταν ο Σάββας Καρπούζης συγκέντρωσε φίλους για να παίξουνε extreme metal καταλήγοντας σε ένα στυλ που το βρίσκεται στο φάσμα του Death/Groove Metal. Τον Οκτώβριο του 2014 ξεκίνησαν να γράφουν το ομώνυμο άλμπουμ τους στο Nemesis Recording Studio στην Καβάλα που περιέχει 9 τραγούδια. Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τους SepticFlesh, Μέμφις, Psycho Choke, Crossover και Phase Reverse μεταξύ άλλων. Ερμηνευτικά τα Βακχανέλια (Διονυσιακά μυστήρια) ήταν άγρια και μυστικιστικά φεστιβάλ προς τιμήν του Έλληνορωμαίου θεού Βάκχου (Διόνυσου), θεού του κρασιού. Ο όρος χρησιμοποιείται έως και σήμερα για να περιγράψει κάθε είδους άγριου γλεντιού, Κατ’ επέκταση έχει Ελληνική ρίζα κάτι το οποίο έψαχναν εξ αρχής και από την άλλη πιστεύουν ότι τους εκφράζει όλους διότι σε τελική ανάλυση «και σε ποιον δεν αρέσουν τα «άγρια γλέντια»;

Μέλη:

Γιώργος Στοϊλούδης: Φωνητικά

Σωτήρης Παυλίδης: Κιθάρα
Νίκος Νικολαΐδης: Κιθάρα
Κώστας Αποστολόπουλος: Μπάσο
Σάββας Καρπούζης: Τύμπανα
Facebook: https://www.facebook.com/BACCHANALIA-1473310142958673/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCkO-q7kw9bhBsJZ72c8aPRA

Sentinel (Κομοτηνή)

Οι Sentinel είναι ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2003 στην Κομοτηνή και διασκευάζει τραγούδια από όλο το φάσμα του “heavy metal”. Στο πέρασμα του χρόνου, συμμετείχαν κατά καιρούς πολλοί αξιόλογοι μουσικοί όπως ο Νίκος Αργυρόπουλος των Tardive Dyskinesia, οι Μάριος Λαμπουρίδης και Γιάννης Χριστοδούλου των Necrorgasm και ο Γιάννης Ιγνατάκης  από Κακές Συνήθειες. Οι ζωντανές εμφανίσεις είναι το κύριο μέλημα των Sentinel και μέχρι στιγμής έχει βρεθεί δίπλα σε μεγάλα ονόματα της metal σκηνής όπως Rotting Christ, Wotan και Holocaust.

Μέλη:

Μαρία Νικολαΐδου - Φωνητικά

Μάκης Πατρονίδης - Lead & ρυθμικές κιθάρες

Γιώργος Εφραιμίδης – Ρυθμικές κιθάρες

Χαράλαμπος Συκάκης - Μπάσο

Δημήτρης Κούρκουλος – Τύμπανα

Facebook: https://www.facebook.com/Sentinel-774134789348898/

Special Guest – Γιάννης Καρακασίδης (Αλεξανδρούπολη)

 

Ο Γιάννης Καρακασίδης γεννήθηκε το 1984 στην Ξάνθη και διαθέτει τόσο πτυχίο αρμονίας αλλά και κλασικών κρουστών ορχήστρας (Marimba, Vibraphone, Timpani, Snare Drum, Multiple Percussion). Έχει πάρει μέρος σε πολλά σεμινάρια και διαγωνισμούς κρουστών/ντραμς στα οποία έχει βραβευτεί, όπως, μεταξύ άλλων, το “Day of Percussion” το 2012 και το 2014, στα οποία κατέκτησε το 1ο και 2ο διεθνές βραβείο αντίστοιχα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές μπάντες της περιοχής της Θράκης καλύπτοντας μουσικά ένα μεγάλο φάσμα όπως Funk, Jazz, Progressive και Metal, ενώ αριθμεί ένα πολύ μεγάλο πλήθος ηχογραφήσεων ως session drummer. Από το 2015 μέχρι και σήμερα είναι Artist Drummer στην εταιρία Diril Cymbals και Balbex DrumSticks.

Απολογισμός Alexandroupolis Open Air Festival vol.1

Με τα πράγματα να είναι στάσιμα στην Αλεξανδρούπολη σε ότι αφορά τη διενέργεια rock/metal φεστιβάλ, οι σκέψεις για μια νέα προσπάθεια, ήταν συχνό θέμα συζήτησης ανάμεσα στους φίλους του είδους.

Οι διαδικασίες για το στήσιμο ενός νέου φεστιβάλ αρχίζουν στις αρχές του 2016 από το συγκρότημα Defision μέσα από συζητήσεις και ζυμώσεις, με την ευχή να γίνει κάτι που όχι μόνο θα έρθει να καλύψει την rock/metal κοινότητα της Αλεξανδρούπολης και των γύρω περιοχών, αλλά θα είναι η απαρχή ενός νέου θεσμού.

Σε αυτή τη προσπάθεια ανταποκρίθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη τρία ακόμα τοπικά σχήματα, οι Hollow, Shituation και The Answer?. Έτσι, το Alexandroupolis Open Air κάνει για πρώτη φορά την εμφάνιση του, το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 στο Δημοτικό Κηποθέατρο Αλεξανδρούπολης. Το φεστιβάλ όμως δεν αφορούσε μόνο την μουσική. Στην είσοδο δεν υπήρχε εισιτήριο αλλά ένας «κουμπαράς» που συγκέντρωνε χρήματα για το παιδικό χωριό SOS Θράκης.

Με κόσμο όλων των ηλικιών να αγκαλιάζει και να στηρίζει αυτή την νέα προσπάθεια, ο απολογισμός ήταν μια υπέροχη βραδιά γεμάτη rock και metal μουσική, κέφι και διασκέδαση με τα τέσσερα συγκροτήματα να δίνουν το καλύτερο τους εαυτό πάνω στη σκηνή. Και όχι μόνο αυτό! Συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 900€ για να στηρίξουν το παιδικό χωριό SOS Θράκης.

Η επιτυχία του όλου εγχειρήματος έδωσε το έναυσμα: Το Alexandroupolis Open Air  ήρθε για να μείνει!

 

 

Copyright 2024. All Right Reserved.