Court Jester - The Joke's on You Where Witches Dwell

Court Jester-The Joke's on You Where Witches Dwell

Καταρχην να δώσω βαθύτατες ευχαριστίες στην Heaven and Hell Records που προέβη σε μια τέτοια κυκλοφορία και μάθαμε μια μπάντα, τόσο καλή και αυθεντική που όμως δεν γνώριζα καν την ύπαρξη της. Οι Court Jester δεν είναι παρά μια πανάγνωστη μπάντα από την Βαλτιμόρη που στο σύντομο βίο της κυκλοφόρησε δυο demos, τα ‘’ The Jokes on You’’ το 1990 και ‘’ Where Witches Dwell’’. Αν και 90ς μουσική, θα διαβάσετε παρακάτω ότι περισσότερες ομοιότητες έχουν με μια μπάντας στις απαρχές των 80ς. Η Heaven and Hell Records μας προσφέρει την συλλογή ‘’ The Joke's on You Where Witches Dwell’’, τα δυο demos δηλαδή μαζί με επιπλέον δυο τραγούδια. Όλα αυτά σε ρεμάστερ ήχο , με πλήρη βιογραφικό, 16σέλιδο βιβλιαράκι με φωτογραφίες και στίχους. Το εξώφυλλο είναι του Steve Cobb και είναι διαθέσιμο από τα τέλη Σεπτέμβρη σε 500 cds.  Μιας και είναι σχεδόν αδύνατον να βρεθούν οι αυθεντικές κασσέτες, αυτό το cd είναι θησαυρός, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Δεν είμαι μουσικός, ένας απλός οπαδός είμαι. Σκέφτομαι ότι θα είμουν περήφανος σε οποιαδήποτε θέση και να έπαιζα σε αυτή τη μπάντα. Κιθάρες, μπάσο, drums, φωνή. Όλα μέσα από την καρδιά και την ψυχή, όλα να ακούγονται τόσο αυθεντικά. Θα ήθελα να μπορούσα να πώ ότι κάποια από αυτά που ακούγονται στα demos των Court Jester είναι δικά μου. Ειδικά στο πρώτο. Ηχητικά ακούγονται σαν μια Αμερικάνικη έκδοση του N.W.O.B.H.M. Η παραγωγή είναι δική τους και ακούγεται ζεστή, όπως την θέλανε και την θέλουμε. Κάθε όργανο σαλπάρει με δική του πορεία και όλα μαζί συμπορεύονται με στόχο την μελωδία. Αρμονίες που ξεχύνονται μέσα από εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις, αρκετά τεχνικό σαν παίξιμο χωρίς να κουράζουν δευτερόλεπτο. Η φωνή του επίσης ντράμερ, Doug Guckert (R.I.P. 1999) έχει θέρμη. Μπάντες όπως οι Demon σου έρχονται στο μυαλό. Ακούστε το ‘’ Island of Lost Souls’’ και αν δεν σας γονατίσουν οι ήχοι του μπάσου, τότε δεν έχουμε καμιά συνισταμένη (μουσικά) μεταξύ μας. Διπλές κιθάρες συνυφαίνουν το μελωδικό ιστό. Επιρροές από Blue Oyster Cult πιστεύω θα υπήρχαν όπως και άλλες Αμερικάνικες hard rock μπάντες στα τέλη των 70ς. Το γρήγορο ‘’ (Sell You) Back to Hell’’ έχει πιο μεταλλική υφή και κρατά το ποσοστό  επιτυχίας και ευχαρίστησης στο 100% όπως και όλα τα τραγούδια του ‘’ The Jokes on You’’.  Δεν υπάρχει λόγος να σας χαλάσω την χαρά της απόλαυσης της πρώτης φοράς αυτών των τραγουδιών. Απερίγραπτο το τι συμβαίνει στις οκτώ αυτές θεόσταλτες συνθέσεις.

Το ότι θεοποίησα το ‘’ The Jokes on You’’ δεν μειωνει το δεύτερο demo ‘’ Where Witches Dwell’’. Εδώ ο ήχος σκληραίνει αρκετά, οι κιθάρες στριγκλιζουν περισσότερο. Στην διετία 1990-1992 τα ακούσματα και οι εκτελέσεις τους πήραν ένα σκληρότερο χαρακτήρα. Μην φανταστείτε τεράστιες αλλαγές όμως. Ίσως να είναι και θέμα παραγωγής μέχρι ένα σημείο. Πάντως υπάρχουν τραγουδάρες και εδώ. ‘’ I'll Never Be’’, ‘’ This Clown Won't Go Down’’, ‘’ Shadow of a Star’’, ‘’ Judge and Jury’’. Στην συλλογή έχουν προστεθεί άλλα δυο τραγούδια, τα ‘’ Battle Scar’’ και ‘’ Hot Rocks’’. Δυστυχώς ο ήχος είναι πολύ μέτριος ενώ το παίξιμο και ο ήχος τους δείχνει ότι είναι πολύ πρώιμος. Ίσως πριν το πρώτο demo. Θυμίζουν classic hard rock μπάντες των 70ς χωρίς σε καμιά περίπτωση να μπορούν να συγκριθούν μαζί τους. Μετά από 14 τραγουδάρες, ανεχόμαστε και άλλες δυο, κατώτερες. Πολλά έγραψα. Πάω να παραγγείλω το cd.

 

 

Copyright 2023. All Right Reserved.